Fransa'da ezber bozan çıkış

Fransa'da ezber bozan çıkış
Fransa’da yayın yapan haftalık magazin ve haber dergisi Paris Match’ın Genel Yayın Yönetmeni Gilles Martin-Chauffier, Fransız televizyonda Fransa’nın Türkiye’ye karşı tutumunu sert şekilde eleştirdi.

 

Fransa ve Almanya’da yayın yapan ARTE Televizyonun’da yayınlanan "28 Minutes Programına" konuk olan Paris Match’ın Genel Yayın Yönetmeni Gilles Martin-Chauffier, Fransızların Türkiye’ye karşı objektif olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Fransız medyasının tutumunu eleştiren ünlü gazeteci, Erdoğan’ın her geçen gün halk nezdinde popülaritesinin arttığını ve özgürce gerçekleştirilen seçimlerden birçok kez lider çıktığını hatırlattı.

Türkiye’nin, bölgenin tek istikrarlı ülkesi olduğunu da vurgulayan Chauffier, AB’yi zor durumda bırakan mülteci akınının da yine Türkiye’nin sayesinde önlendiğini dile getirdi.

FRANSA, NECMETTİN ERBAKAN’A YAPILAN DARBEYE SES ÇIKARMADI

Fransa’nın Türkiye ve bölge ülkelerine karşı yanlı tutumuna da dikat çeken Paris Match’ın Genel Yayın Yönetmeni, 1998’de dönemin başbakanı Necmettin Erbakan’ın askerler tarafından görevinden uzaklaştırılmasına Fransa’nın ses çıkarmadığını hatırlattı.

Yine aynı şekilde, Mısır, Fas ve Cezayir’de hapise atılan masumlarla ilgili Fransa’nın hiç tepki göstermediğini kaydetti.

AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE’Yİ AŞAĞILIYOR

Avrupa Birliği’nin 20 yıldır Türkiye’ye yönelik tutumuna da sert eleşiriler getiren Gilles Martin-Chauffier,artık Türk halkının AB’ye girmek istemediğini söyledi.

AB’nin 20 yıldır Türkiye’yi aşağılamaya çalıştığını belirten Chauffier, hem tarihi zenginliği hem de ekonomisiyle birçok Balkan ülkesinden daha iyi olan bir Türkiye’nin nasıl aşalanabileceğini sorguladı.

KÜRTLERİN SÜREKLİ İKTİDARDA YER ALABİLDİĞİ TEK ÜLKE: TÜRKİYE

Kürtlerin durumu ile ilgili Türkiye’ye yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Fransız gazeteci, dünyada Kürtlerin sürekli iktidarda olabildiği tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı.

Mecliste Kürtlerin onlarca temsilcisinin olduğunu belirten Paris Match’ın Genel Yayın Yönetmeni, 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da Kürt olduğunu hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.