Ordu'da operasyonla ilgili çarpıcı detay

Ordu'da operasyonla ilgili çarpıcı detay
Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 6 teröristi öldüren askerlerle ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Ordu''da 6 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği operasyona, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldıran darbeci askerleri yakalayan İzmir Bornova Komando Tugayı'ndaki Jandarma Özel Harekat Timleri de (JÖH) katıldı.

O PKK'LILAR 3 ASKERİMİZİ ŞEHİT ETMİŞLERDİ

Giresun kırsalından Ordu'nun Çambaşı Yaylasına geçerek buradan Mesudiye İlçesi'ne gelen 7 kişilik terörist grup 31 Temmuz'da Topçam bölgesinde ortaya çıktı. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında Topçam'da çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürerken, aynı grup Gölköy'de kıstırıldı.

TAKİP DEVAM ETTİ

18 Ağustos'ta meydana gelen çatışmada örgütün Karadeniz'deki bombacısı, 'Delil Dersimi' kod adlı Tunceli nüfusuna kayıtlı Çağdaş Hasdemir öldürüldü. 6 kişilik grubun yakalanması içinde operasyonlar sürdürüldü. Geçen Perşembe gecesi de 6 kişilik PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı.

JÖH TİMİ ORDU'YA GEÇİCİ GÖREV İÇİN GÖNDERİLDİ

İzmir'den Ordu'ya geçici görevle takviye olarak gelen Jandarma Özel Harekat Timleri de operasyonda yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldıran darbeci askerleri yakalayan İzmir Bornova Komando Tugayı'nda görevli JÖH timleri, Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde konuşlanarak Fatsa ve Mesudiye komandolarıyla birlikte operasyona çıkarak, kaçan teröristlerin peşine düştü.

EVLERE GİRİP ERZAK ÇALDILAR

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yaylalardan göçün hızlanmasını fırsat bilen teröristlerin, 2'şerli grup halinde 10'dan fazla yayla evine girerek erzak ve yaşam malzemesi çaldıkları, bazı geceleri de bu evlerde kaldıkları, peşlerindeki JÖH timleri ve komandolarca belirlendi.

KANDİL'LE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDELERDİ

Yayla evlerinden çaldıkları erzak ve yaşam malzemelerini kış üstlenmesi için, Ordu-Sivas kırsalında Kalınpınar yaylasında saklamaya çalışan grubu takibe alan Özel Harekat Timleri ve komandolar, Sivas'taki birliklerin de desteğiyle bir hafta önce bölgeyi ablukaya aldı. Kandil ile telsiz üzerinden sürekli bağlantı sağlayan grubun bölgede sıkıştırıldığı, güvenlik güçlerinin yoğun operasyonuna karşı hareket edemedikleri de telsiz konuşmalarına yansıdı.

KANDİL'DEN UYARI ALDILAR

Ordu-Tokat-Sivas ve Giresun kırsalında sürekli hareket halinde olan grubun, güvenlik güçlerinin yoğun operasyonu nedeniyle aynı güzergah ve yolu kullanmamaları konusunda Kandil'den telsizle uyarıldıkları da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.