İki F-16 Meclis’i korudu!

İki F-16 Meclis’i korudu!
Asker kıyafetli FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz gecesi bomba yağdırdığı TBMM’nin açılışında devlet erkanını, Konya’dan havalanan iki F-16 uçağı korudu

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu üniformalı haşhaşiler, darbe girişiminin merkez üssü olarak kullandıkları Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan çok sayıda savaş jeti havalandırmış ve cuntacıların yönettiği F-16'lar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyeti'ni bombalamıştı. Teröristler ayrıca milletvekillerinin de içeride olduğu sırada Meclis'e defalarca bomba atmıştı. Ağır hasarların oluştuğu TBMM, önceki gün düzenlenen törenle açıldı.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekillerinin katıldığı törenle başlayan TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış programları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşma yaptı. Tüm gözlerin çevrildiği TBMM için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Meclis'e giriş ve çıkışların yapıldığı Çankaya, Dikmen ve Ayrancı kapılarında özel harekat polisleri 'akrep' olarak bilinen zırhlı araçlarla önlem aldı. Ayrıca Meclis'in yakın koruması da polis helikopteri tarafından yapıldı.

KONYA'DAN JETLER HAVALANDI

Tüm bu önlemlerin yanısıra Meclis'e yapılabilecek her türlü saldırıya karşı, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan da iki F-16 uçağı, devlet erkanını korumakla görevlendirildi. FETÖ'cüler tarafından etkin olarak kullanılan ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından temizlenen üstten havalanan F-16'lar, Ankara semalarında yüksek irtifada koruma görevi yaptı. Havada yakıt ikmali yapan uçaklar, 5 saat boyunca Ankara'yı korudu. Her iki F-16, törenlerin bitmesinin ardından Konya'ya indi. 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın FETÖ'cülerden büyük ölçüde temizlenmesinin ardından 'milli pilotlar' hem Ankara'nın korunmasında hem de Suriye'de devam eden operasyonlarda hem de PKK'ya karşı yürütülen harekatlar kapsamında etkin görev yapıyor. Konya Hava Üssü bünyesinde ayrıca 132. Silah ve Taktikler Filosu, Türk Yıldızları ve arama kurtarma birliklerini bulunduruyor.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.