Fatih'te 3 bin tane günlük kiralık ev mühürlendi

Fatih'te 3 bin tane günlük kiralık ev mühürlendi
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede 3 bin dairenin tespit edildiğini ve mühürlendiğini açıkladı.

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı sonrası yetkililerin “hücre evi” şüphesi nedeniyle “yasaklanacak” dediği günlük evlerle ilgili somut adımlar atılmaya başlandı.

20 BİN EV VE İŞYERİ DENETLENDİ

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2012 yılından bu yana tarihi yarımada içinde 20 bin 481 ev ve işyerini denetlediklerini belirterek, “Apart olarak çalıştığını gördüğümüz yaklaşık 3 bin daireyi belirledik. Vergi memurları ve emniyet mensuplarının da içinde olduğu ‘Apart Takip Ekibi’ kuruldu. Bu ekipler ilçede rutin olarak denetimlerini sürdürüyor ve o evler mühürleniyor” dedi.

Denetim öncesi belediye binasında gazetecilere ilçedeki günlük kiralık evlere dair çeşitli bilgiler veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2012 yılından bu yana tarihi yarımada içinde 20 bin 481 ev ve işyerini denetlediklerini açıkladı.

3 BİN DAİRE BELİRLENDİ

Aksaray ve çevresinde bu tarz evlerin illegal olarak kısa süreli kiralandığını belirten Başkan Demir, “Bunun önüne geçebilmek için kalıcı bir dizi tedbir aldık. 2015’te Fatih Belediye Meclisi’nde bir karar çıkardık. İBB Meclisi de kabul etti. Anıtlar Kurulu henüz 2 hafta önce onayladı. Artık Kadırga, Nişanca, Kumkapı bölgeleri bundan sonra resmi olarak ev pansiyonculuğunun yapılacağı bölgelere dönüştü. Bunu bir plan notu değişikliğiyle gerçekleştirdik. Apart olarak çalıştığını gördüğümüz yaklaşık 3 bin daireyi belirledik. Bunlar bugün de Milliyet Gazetesi’nde yazdığı gibi kim kalır, ne kadar kalır bilinmeyen daireler. Bunlara yönelik vergi memurları ve emniyet mensuplarının da içinde olduğu ‘Apart Takip Ekibi’ kuruldu. Bu ekipler rutin olarak denetimlerini sürdürüyor ve evler mühürleniyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.