Irak'tan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit

Irak'tan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit
Küresel güçlerin Ortadoğu'daki sözcülerinden birisi gibi hareket eden Irak Başbakanı İbadi, Türkiye'yi üstü kapalı tehdit etti.

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye ile askeri mücadeleye girmek istemediklerini ifade ederek, “Türk yetkililerinin davranışları kabul edilebilir değil” dedi.

Irak yarı resmi yayın organı Irakiye televizyonun son dakika gelişmesi olarak geçtiği haberine göre, Haydar İbadi, DAEŞ sonrası Musul'da oluşacak boşluğun Türk güçleri tarafından suistimal edilmemesi için tedbirler aldıklarını belirtti.

"TÜRKLER IRAK TOPRAKLARINDA KALMASIN"

Koalisyon güçleri Irak'ın talebini teyit ettiğini altını çizen, küresel güçlerin Ortadoğu'daki sözcüsü durumundaki İbadi, “Türkler'in Irak topraklarında kalmaya yönelik ısrarı hiç bir yorum kaldıramaz. DAEŞ, Suriye'de Türkiye sınırlarına daha yakın. DAEŞ, Suriye'den Türkiye sınırlarına daha yakın” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı İbadi, “Türkiye ile askeri mücadeleye girmek istemiyoruz. Ancak Türk yetkililer davranışı kabul edilebilir değil” dedi.

İç siyasi çekişmeler Musul'un düşmesine neden olduğunu dile getiren İbadi, Musul'u Kurtarma Operasyonu'na bölge halkının katılmasını desteklediklerini söyledi.

Kaynak: Rudaw

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.