50 koli eşyanın sırrı çözüldü

50 koli eşyanın sırrı çözüldü
ABD'ye gönderilmekte olan 50 kolinin içinde banka hesap cüzdanları, hard-diskler, flaş bellekler, hafıza kartları gibi FETÖ'ye ait eşyalar bulundu.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Ambarlı Limanı'nda bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda içinde ABD'ye gönderilmekte olan 50 koli ele geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/ PDY'nin yurtdışına nakit para ve eşya kaçırmasını engellemek için gümrük kapılarında denetimi sıklaştırdı.

FETÖ'YE GÖNDERİLİYORDU

Ambarlı Limanı'nda yapılan operasyonda, ABD'ye gönderilmek üzere bir lojistik firmasına teslim edilen 50 koli eşya incelemeye alındı. Kolilerde banka hesap cüzdanları, hard-diskler, flaş bellekler, hafıza kartları, çok sayıda dijital malzeme, terör elebaşı Gülen'in fotoğrafları, D serisi 1 dolar, eski emniyet amiri Serhat Soydan'a ait Emniyet Genel Müdürlüğü'nden verilmiş takdirname ve Taraf Gazetesi'nin Sivil Darbe Günlükleri manşetinin yer aldığı nüshası bulundu.

EMRE USLU ÇIKTI

Eşyaları gönderen kişinin, Soydan'ın eşi Özgür Nurdan Soydan olduğu belirlendi. Serhat Soydan'ın, FETÖ üyeliğinden aranan Emre Uslu'nun 2001 yılında yurtdışına eğitime giderken kendisine kefil olan kişi olduğu öğrenildi.

 

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.