Bombacının üzerinden çıkan not şoke etti

Bombacının üzerinden çıkan not şoke etti
Adana’da, saldırı hazırlığındayken polis tarafından yakalanan üniversite öğrencisinin üzerinden, ’bomba kullanma talimatnamesi’ çıktı.

 

Adana'da havalimanı, kaymakamlık binası, polis merkezi ve halkın yoğun olduğu yerler olmak üzere 7 bombalı araçla saldırı planladıkları iddiasıyla tutuklanan 5 kişi arasındaki üniversite öğrencisinin üzerinden bombanın nasıl hazırlanacağını gösteren Türkçe ve Kürtçe yazılı notlar bulunduğu ortaya çıktı.

"UZAKTAN KUMANDALI BOMBANIN KULANMA DEVRESİ" BAŞLIKLI NOT

Tutuklananlar arasındaki Dicle Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi İhsan O.'nun üzerinden "uzaktan kumandalı bombanın kullanma devresi" başlığıyla hazırlanan Türkçe ve Kürtçe yazılı 3 nüsha halinde notlar ele geçirildi.

NOTUN SONUNDA UYARI

Bombanın hazırlanacağı anlatılan notun sonunda, "Eğer devre kısa süreli kullanılacaksa, kısa pil ya da kalem pil kullanılması, kullanılacak bataryanın kalitesini göre ise süre değişir" uyarısının da yapıldığı öğrenildi. 

SUÇ KAYDI BULUNMAYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SEÇİLDİ

Ayrıca, Suriye'nin Kobani (Ayn el-Arap) kentinde bomba eğitimi alan ve hiçbir suç kaydı bulunmayan üniversite öğrencisinin, Türkiye'ye girişinde ve hedefine ulaşmasında kolluk kuvvetlerinin yollardaki denetimlerinde sorun yaşamadan ilerleyebilecek olması nedeniyle örgüt tarafından seçildiği iddia edildi.

OLAY

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın kentte bombalı saldırı yapacağı istihbaratı üzerine farklı polis merkezlerinin çevresinde gezen şüpheli iki kişiyi takibe almış, bu kişilerin Adana Havalimanı, polis merkezleri ve Ceyhan Kaymakamlığı çevresinde keşif yaptıklarını belirlemişti.

Takibi sürdüren polis, şüphelilerin merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde zaman zaman bir plastik geri dönüşüm deposunu kullandıklarını, kırsaldan kente gönderilen patlayıcıların bu depoda saklandığını tespit etmişti.

Depoya operasyon düzenleyen ekipler, keşif yaparken tespit ettiği üniversite öğrencisi İhsan O. ve esnaf Mahmut B. ile onlarla hareket ettiği ileri sürülen akraba oldukları belirlenen A.B, Ö.B. ve A.B'yi yakalamıştı. Depoda yapılan aramada 21 kilogram TNT, 1 kilogram C4 ve 2 el bombası ele geçirilmişti.

Zanlıların, 7 bomba yüklü araçla havalimanı, kaymakamlık binası, polis merkezi ve halkın yoğun olduğu yerlerde eylem yapmak istediği öne sürülmüş, emniyette sorguya alınan 5 kişiden üniversite öğrencisi İhsan O'nun, Kobani'de bomba eğitimi aldığı iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.