Arsenal'in yıldızı Shkodran Mustafi: "Bir gün hacca gideceğim"

Arsenal'in yıldızı Shkodran Mustafi: "Bir gün hacca gideceğim"
Arsenal'in Arnavut kökenli Alman futbolcusu Shkodran Mustafi "Müslümanlık her şeyden önemli" dedi ve hac vazifesini yerine getirmek istediğini belirtti.

Premier Lig ekiplerinden Arsenal forması giyen Arnavut kökenli Alman futbolcu Shkodran Mustafi İngiliz basınına verdiği röportajda İslam'ın kendisi için önemini vurguladı. Mustafi "Müslüman olmak benim için her şeyden önemli. Bir gün hacca gideceğim. Müslüman olarak hayatınızda en az bir kez oraya gitmelisiniz ve benim için bu büyük bir hedef"​ ifadelerini kullandı.

Almanya'nın 2014 Dünya Kupası'nı kazanan kadrosunda yer alan ve sezon öncesinde İspanya'nın Valencia takımından 35 milyon sterlin bonservis bedeliyle Arsenal'e transfer olan 24 yaşındaki savunma oyuncusu, İngiliz The Sun gazetesine verdiği röportajda, İslam'ın kendisi ve kariyeri için anlamının çok büyük olduğunu ifade etti.

"Bir gün hacca gideceğim"

Futbolculuk kariyerinde sık seyahatler ya da Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Ramazan ayına denk gelmesi gibi nedenlerle dini görevlerini yerine getirmekte bazen zorlandığını belirten Arnavut kökenli Alman futbolcu, "Müslüman olmak benim için her şeyden önemli. Bir gün hacca gideceğim. Müslüman olarak hayatınızda en az bir kez oraya gitmelisiniz ve benim için bu büyük bir hedef" diye konuştu.

"Bira şişesi basın toplantısı boyunca önümde durmaya devam etti ancak..."

Valencia forması giydiği dönemde düzenlediği bir basın toplantısında masadaki bira şişesinden rahatsız olarak uzaklaştırmasının hatırlatılması üzerine Mustafi, "İnsanların bu işi bira reklamı için yaptığımı düşünmesini istemedim. Sonunda bira şişesi basın toplantısı boyunca önümde durmaya devam etti ancak kulüp ve bira şirketi durumun hassasiyetini anladıkları için benden özür diledi." değerlendirmesinde bulundu.

mustafi.jpg

Evde Arnavutca konuştuğunu ve annesinin Arnavut yemekleri yaptığını aktaran Mustafi, yetişme tarzından, dini inancından ve kimliğinden mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

24 yaşındaki futbolcu, bu sezon Londra ekibinin ligde oynadığı dört, Şampiyonlar Ligi'nde de iki maçta 90 dakika forma giydi. Bu maçların beşinden galip ayrılan Arsenal, kalesinde dört gol gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.