Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın kazananı Fenerbahçe

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın kazananı Fenerbahçe
Basketbolda 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Anadolu Efes'i 77-69 yenen Fenerbahçe kazandı.

Basketbolda 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Anadolu Efes'i 77-69 yenen Fenerbahçe kazandı. Fenerbahçeli oyuncular ödüllerini ve kupayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

Maçtan notlar
Karşılaşmanın ilk 1,5 dakikasında her iki takım da sayı atma başarısı gösteremedi. Fenerbahçe, ilk basketini Vesely ile bulurken, yine bu oyuncunun sayılarıyla 3. dakikaya 4-0 önde girdi. Rakibinin üst üste hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren sarı-lacivertli takım, Ali Muhammed ve Datome'nin basketleriyle 6. dakikada farkı 7 sayıya (8-1) çıkardı. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren Anadolu Efes, hücumda da Honeycutt, Dunston ve Heurtel'in basketleriyle 6-0'lık seri yakalayarak 7. dakikada farkı 1 sayıya düşürdü: 8-7. Ali Muhammed'in sayılarıyla kontrolü yeniden eline alan Fenerbahçe, ilk çeyreği 15-9 üstün geçti. 

İkinci periyoda da iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Udoh, Datome ve Vesely ile etkili olan sarı-lacivertliler, 6-0'lık seriyle 13. dakikada farkı çift hanelere (21-9) taşıdı. Baskılı savunmasıyla rakibini hataya sürükleyen Fenerbahçe, Melih Mahmutoğlu ve Datome'nin 3 sayılık, Vesely'nin de pota altı basketleriyle 15. dakikaya 30-16 önde girdi. Anadolu Efes, Honeycutt ve Cedi Osman'ın basketleriyle 8. dakikada farkı 9 sayıya (34-25) indirse de Fenerbahçe, Datome'nin skorer oyununu sürdürmesiyle soyunma odasına 39-27 önde gitti. 

Anadolu Efes, üçüncü periyodun ilk dakikalarında pota altını etkili kullandı. Dunston, Thomas ve Honeycutt ile üst üste sayılar bulan Anadolu Efes, 23. dakikada farkı 8 sayıya düşürdü: 42-34. Datome'nin 3 sayılık basketiyle hücumdaki sıkıntısına son veren Fenerbahçe, savunmada Thomas ve Heurtel'i durdurmakta zorlanınca, fark 27. dakikada 6 sayıya (55-49) düştü. Fenerbahçe, Ali Muhammed'in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermedi ve çeyrek, 64-56 sarı-lacivertli takım lehine geçildi. 

Karşılıklı basketlerle başlayan son periyotta, rakip savunmayı Ali Muhammed ve Udoh ile aşan Fenerbahçe, 34. dakikayı 71-60 üstün geçti. Sert savunmasıyla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan Fenerbahçe, Udoh ile boyalı alandan sayılar üreterek son 3,5 dakikaya 9 sayı farkla (73-64) üstün girdi. Kalan sürede kontrollü bir oyun sergileyen sarı-lacivertli takım, rakibinin öne geçme çabalarına izin vermedi ve karşılaşmadan 77-69 galip ayrılarak kupayı müzesine götürdü.

Fenerbahçe, 6. kez kupayı müzesine götürdü
Fenerbahçe, 6. kez Cumhurbaşkanlığı kupasını müzesine götürdü.

Sarı-lacivertli ekip, geride kalan sezon elde ettiği Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da müzesine götürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ilk kez 1989-1990 sezonunda Galatasaray'ı 95-86 mağlup ederek kazanan sarı-lacivertli ekip, 1990-1991,1993-1994, 2006-2007 ve 2012-2013 sezonlarında da mutlu sona ulaştı.

Obradovic'in ikinci Cumhurbaşkanlığı Kupası
Fenerbahçe'de 2013-2014 sezonundan bu yana görev yapan Sırp başantrenör Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli ekiple ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadı.

Obradovic, takımın başına geldiği 2013 yılında Galatasaray'ı 64-62 yenerek, Türkiye'deki ilk Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti.

Obradovic'le 5 kupa
Fenerbahçe, 2013 yılında göreve gelen başantrenör Obradovic'le başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Sarı-lacivertli takımda 4. sezonuna başlayan Sırp başantrenör, Fenerbahçe'ye 2 lig, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası sevinci yaşattı.

Obradovic, ayrıca sarı-lacivertlileri son iki sezonda THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynatma başarısı da gösterdi.

Fenerbahçe'ye kupasını Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi
Ankara Spor Salonu'nda oynanan maçın ardından kupa ve madalya seremonisi yapıldı. Fenerbahçeli oyuncular ödüllerini ve kupayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 6. kez müzesine götüren Fenerbahçeli basketbolcular, kupa töreninde büyük sevinç yaşadı.

Kupayla hatıra fotoğrafı çektiren sarı-lacivertli oyuncular, sahanın ortasında toplanarak mutluluklarını taraftarlarıyla paylaştı.

Anadolu Efesli oyunculara ikincilik ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay takdim etti.

En değerli oyuncu Ali Muhammed
Maçın en değerli oyuncusu ise Fenerbahçe'den Ali Muhammed seçildi. 

Ali Muhammed ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan aldı.

Obradovic: Takımımın oynadığı basketboldan çok memnunum
32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu söyledi. 

Obradovic, Anadolu Efes'i 77-69 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakiplerinin de çok iyi mücadele ettiğini belirterek, "Sezonun ilk resmi maçıydı ve güzel bir karşılaşma oldu. Yeni oyuncuları ve yeni antrenörü olan bir takıma karşı oynadık. Gerçekten iyi bir maç çıkardık." dedi. 

Bekledikleri gibi sert bir karşılaşma olduğunu vurgulayan Obradovic, "Maça çok iyi başlamamıza ve sürekli önde götürmemize rağmen rakibimiz her defasında geri gelmek için çabaladı. Çıkardıkları maçtan ve verdikleri mücadeleden dolayı rakibimizi tebrik ediyorum. Hem Türkiye liginde hem de THY Avrupa Ligi'nde iyi bir takım olarak yer alacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Maç içinde yüksek bir enerjiyle ve akıllı oynadıklarını dile getiren Obradovic, şöyle konuştu:

"Maçı hak ettiğimizi ve başından sonuna kadar domine ettiğimizi düşünüyorum. Daha iyi oynayabilmek için bazı şeyleri geliştirmemiz gerektiğini görmemiz lazım. Tabii ki her maçtan sonra yaptığımız gibi bu akşamın da analizini yapacağız. Oyuncularıma müthiş mücadeleden dolayı, taraftarlarımıza da yaşattıkları çok özel atmosfer için teşekkür ediyorum. Maçı kazanmamızda bize çok büyük katkı veriyorlar. Ayrıca, başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimize de buraya gelip destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Türkiye Basketbol Federasyonunun tüm üyelerine de güzel organizasyon için ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sırp teknik adam, kupa töreni sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğun sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a burada olduğu ve basketbola destek verdiği için teşekkür ettim. Herkesin basketbolun içinde yer alması çok önemli." şeklinde yanıt verdi. 

Perasovic: Fenerbahçe maçın başında üstünlüğü eline geçirdi ve maç boyu sürdürdü
Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic ise kupayı kazanan Fenerbahçe'yi tebrik etti. 

Fenerbahçe'nin maçın başında üstünlüğü eline geçirdiğini ve maç boyu sürdürdüğüne dikkati çeken Hırvat teknik adam, "Mücadelemizi artırdık, yaklaştık ama rakibimiz her zaman üstünlüğü korudu." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.