FETÖ'nün lobi bağışları belgelendi!

FETÖ'nün lobi bağışları belgelendi!
FETÖ'nün sözde yardım kuruluşu Kimse Yok Mu'ya ilişkin soruşturmayla, örgütün ABD'de yaptığı lobi bağışları ilk kez resmi bir belgeye girdi.

FETÖ'nün sözde yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik soruşturmada fakir fukaraya yardım adı altında toplanan paraların nasıl örgüte ve ABD'deki lobicilik faaliyetleri çerçevesinde ABD Başkan adayı Hillary Clinton'ın derneğine aktarıldığını ortaya çıkardı. 

KREDİ TRANSFERİ ADIYLA..

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, "Kredi transferi" adıyla düzenlenen iki ayrı dekonttaki işlemlerin ikisinin de Bank Asya üzerinden yapıldığı görülüyor. 29 Nisan 2015 tarihli ilk belgeye göre, genel merkezi Üsküdar Bulgurlu'da bulunan "Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği"nden The Bank of New YorkMellon üzerinden Clinton Global Initiative'e (Clinton Küresel Girişimi-Clinton Fonu) 5 bin dolar gönderdi. Havalede açıklama kısmına Savaş Metin'in adı yazıldı. Savaş Metin, birkaç ay öncesine kadar 3.5 yıl boyunca Kimse Yok Mu Derneği'nde Genel Sekreterlik görevi yürütüyordu. 17 Haziran 2015 tarihli ikinci belgede ise yine aynı bankalar aracılığıyla Clinton Fonu'na 20 bin dolar daha gönderildi.
 

GÜLEN İADE EDİLMESİN DİYE

Savcı, şüphelilerin tutuklanmasını talep ettiği 7 sayfalık yazısında, "Sosyal görev adı altında dini duygular sömürülmek suretiyle toplanan paralar, özellikle ABD'de yapılan seçimlerde ve sonrasında örgütün menfaatleri için, özellikle de örgüt lideri Gülen'in Türkiye'ye iadesini engellemek maksadıyla senatörlere ve son seçimde aday olan Hillary Clinton'a bağış adı altında gönderilmiştir" dedi. Savcılık 46 şüpheliden 40'nı tutuklama istemiyle Nöbetçi Hâkimliğe sevk etti. 71 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkartırken, 4 şüphelinin ise başka suçtan tutuklu bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.