Türkiye Ukrayna maçı hangi kanalda

Türkiye Ukrayna maçı hangi kanalda
İlk maçında Hırvatistan ile 1-1 berabere kalan Türkiye, Ukrayna'yı sahasında konuk ediyor. Peki merakla beklenen Türkiye - Ukrayna maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Dünya Kupası elemelerinde I Grubu'nda yer alan Türkiye ikinci maçında Ukrayna'yı Konya'da konuk ediyor. Peki futbolseverlerin merakla beklediği Türkiye - Ukrayna maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Tüm etayları haberimizde bulabilirsiniz...

Türkiye ile Ukrayna daha önce 6 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 4'ünü Türkiye kazanırken 1 maçı da Ukrayna kazandı. 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Türkiye'nin sahasında oynadığı 3 maçta ise 1 galibiyeti bulunuyor, 1 maç berabere sona ererken 1 maçı da Ukrayna kazandı.

TÜRKİYE - UKRAYNA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

2018 Dünya Kupası elemeleri I grubu ikinci maçında Türkiye Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. 6 Ekim Perşembe (bugün) saat 21:45'te başlayacak. Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak olan maçı Alman Futbol Federasyonundan Manuel Grafe yönetecek. Dev mücadele TV8 ekranından naklen yayınlanacak.

Savunma sil baştan!

Terim taktik çalışmanın ardından kafasındaki 11’i de belirledi. Deneyimli teknik adamın, Hasan Ali Kaldırım’ın yerine kadroya çağırdığı Caner Erkin ve çok uzun bir aradan sonra ay-yıldızlı ekibe dönen gurbetçi oyunculardan Ömer Toprak’ı ilk 11’de sahaya sürmeye karar verdiği belirlendi. Hafif ağrıları bulunan Caner Erkin’de sorun çıkması halinde defansın solunda İsmail Köybaşı görev yapacak.

Gençler kulübeye

Savunma hattında büyük değişime gidecek olan Fatih Terim, stoper bölgesinde Ömer Toprak’ın yanında Hakan Balta’yı görevlendirecek. Hırvatistan ile geçen ay deplasmanda 1-1 berabere kaldığımız maçta 11’de sahaya çıkan İsmail Köybaşı, Kaan Ayhan ve Okay Yokuşlu’nun bugün yedek soyunmaları bekleniyor.

Hırvatistan karşılaşmasında son dakikalarda oyuna dahil olan Volkan Şen ise Ukrayna’ya karşı büyük ihtimalle ilk 11’deki yerini alacak. Milli Takımımız’ın zorlu müsabakadaki gol ayağı yine Cenk Tosun olacak.

Son prova

Milli Takım, Ukrayna maçının hazırlıklarını dün tamamladı. İlk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra milliler, pas çalışması yaptı. Futbolcuların antrenmanda neşeli oldukları gözlendi. Antrenmanın basına açık bölümünde teknik heyet ve futbolcular, toplu fotoğraf çektirdi.

Hollanda ile kritik sınav

Ümit Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemeleri 8. Grup’taki 7. maçında bugün Hollanda ile deplasmanda karşılaşacak. Grupta 9 puanla 3. sırada yer alan milliler, AZ Stadı’nda saat 19.30’da başlayacak karşılaşmada 10 puanlı rakibini mağlup ederse ikinci basamağa yükselecek. Son maçını 11 Ekim’de Slovakya ile oynayacak milliler grubu ilk 2’de tamamlarsa finallere katılmak için play-off oynamaya hak kazanacak.

4-1 öndeyiz

Türkiye ile Ukrayna 7. kez karşılaşacak. A Milli Takımımız 4’ü özel, 2’si resmi geride kalan 6 maçta; 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Rakip fileleri 9 kez havalandıran ay-yıldızlılar kalesinde 5 gol gördü. İki ülke arasında son olarak 5 Haziran 2012’de Almanya’da oynanan özel maçtan Türkiye 2-0 galip ayrılmıştı.

543. milli maç

Ay-yıldızlı ekibimiz 93 yıllık tarihindeki 543. maçını Ukrayna ile oynayacak. Milliler 284’ü resmi, 258’i özel olmak üzere geride kalan 542 maçta biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 125 kez berabere kaldı, 213 kez de rakiplerine yenildi. Bu karşılaşmalarda 711 gol atan Türkiye, 788 gole engel olamadı.

15 sene sonra ilk kez

A Milli Takımımız, Fatih Terim yönetiminde 129. maçına çıkacak. Ay-yıldızlılar, Terim’le 128 maçta biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet ve 31 beraberlik alırken, 31 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Öte yandan Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü olarak ikinci maçında Türkiye'ye karşı görev yapacak olan Andrei Shevchenko, Fatih Terim'in Milan'dan eski öğrencisi. 2001 yılında İtalyan devi Milan'ı çalıştıran Fatih Terim'in bu takımdaki en önemli oyuncularından biri Andrei Shevchenko idi. Milan'da iyi bir uyumu olan ikili, daha sonra da bu diyaloglarını aynı doğrultuda sürdürdü.A Milli Takımımız, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 2. maçında Ukrayna'yı Konya'da konuk ediyor.

Kosova’nın maçı Arnavutluk’ta

A Milli Takımımız’ın yer aldığı 2018 Dünya Kupası elemeleri I Grubu’nda bugün saat 21:45’te Kosova-Hırvatistan ve İzlanda-Finlandiya maçları da oynanacak. FIFA’nın yeni üyelerinden Kosova’da standartları karşılayan bir stat bulunmadığı için Kosova-Hırvatistan maçı Arnavutluk’ta oynanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.