Adnan Öztürk: 'G.Saray'a Avrupa'dan bir yıl daha men...'

Adnan Öztürk: 'G.Saray'a Avrupa'dan bir yıl daha men...'
Adnan Öztürk, Galatasaray Kulübü'nün gündemindeki konular hakkında konuştu.

Galatasaray'ın eski yöneticisi ve Başkan Adayı Adnan Öztürk, yaklaşan 22 Ekim Genel Kurul öncesi, Başkan Dursun Özbek'i topa tuttu.

Öztürk'ün röportajından önemli kısımlar şöyle:

"Önceden Galatasaray'la her saat ilgiliydim. Şimdi her gün ilgiliyim. Eskisi gibi ilgilenmem mümkün değil. Ancak Sevgili Dursun Başkan'ın söylediği gibi, bu 22 Ekim'deki Genel Kurul Galatasaray Tarihi'nin en önemli Genel Kurulu. Bu konuda Sayın Başkan'a katılıyorum. Galatasaraylılar'ın bu kongreye ilgi göstermesi gerekir. Herkesin camiada ne oluyor ne bitiyor görmesi ilgilenmesi gerekiyor. Yıllardır anlatmaya çalıştığım mirasyedi olacağız cümlesine dikkat edelim. Dikkat edelim ki, sadece ben değil birçok büyüğüm kardeşim de aynı şeyi söyledi; Galatasaray'da mirasyedi çağını başlatıyor mu, başlatmıyor muyuz bunun kararı vereceğiz."

ADNAN ÖZTÜRK: O KADAR ÇOK BORÇLUYUZ Kİ

"Başkan Özbek, Emlak Konut ile bir protokol yaptı. Riva ve Florya arazilerini içeren. Bunu Galatasaray yararına buluyor musunuz?"

"Bunların hepsi hesap kitap meselesi. Dursun Başkan ve geçmişteki başkanlar ve bütün kulüp üyeleri camianın iyiliğini istiyor. Yönetim kurulu ve başkan önce şeffaf olmak zorunda. Riva için her türlü yetkisi var. Bu yetki tüm başkanlara verildi. O kadar borçluyuz ki, artık teminatlarımız borcumuzun 5 katına çıktı. Artık 2 milyar TL. teminat veriyoruz. Yönetim kurulunun haberi var mı? Dursun Başkan bunu tek başına mı yapıyor? Bilmiyorum ama bu bence bir paket. İddia etmiyorum ama sadece Riva değil bunun içinde Florya'da var. Yetki sadece Riva için verildi. Başkan Riva için yetkim var, Florya için gideceğim oylamaya diyor ama bunun ayrı ayrı oylanması gerekiyor. Matematik de, şeffaflık ta ciddiyet de bunu gerektiriyor. Ben son söyleyeceğimi en başta söyleyen birisiyim. Galatasaray'da imza atıldığı zaman kurumsal yapı esastır, süreklilik arz eder. Bence Florya ve Riva'yı paket olarak masaya koydular ve paket olarak anlaştılar. Ama Riva henüz bahsedilen o rakamlara gelmedi. Florya ise çok başka. Tabiri maruz görün İstanbul'da eşi olmayan bir arazi. Özellikle havalimanı taşındıktan sonra başka boyuta gidecek. İkisini ayrı değerlendirmek gerek. Zaten rakamlarda bunu gösteriyor. Sizin aracılığınızla Dursun Başkan'a ve yönetime mesaj vermek istiyorum;  sıradan bir genel kurul üyesi olarak. Böylesine kurumun, kulübün kaderini etkileyecek majör bir hareketi neden yapıyorsunuz? Öncesi her şeyi rakamlarla şeffaf açıklayacaksınız. Geçen Divan Toplantısı'nda verdikleri bir sunum vardı; şahsen benim çalışma arkadaşlarım bana böyle bir sunum hesap-kitap getirse benimle çalışamazlar. "

"GALATASARAY, AVRUPA'DAN YİNE MEN OLABİLİR"

"İşten mi kovarsınız?"

"Kovmak kelimesini sevmiyorum ama benimle çalışamazlar. Bu neden yapıyorsunuz ve bunun vadesi nedir ve yaptıktan sonra nereye varmak istiyorsunuz? Bu sunum bana bir şey açıklamadı. Galatasaray'ın mal varlıklarını elden çıkarmadan önce, sevgili başkan Galatasaray Adası'nı resmi olarak işgal eden bir kişi var. Galatasaray üyeleri kendi tesisine giremiyor. Elindeki malı satmadan önce senin olan mallara sahip çık. Başkan önce bu sorunu derhal çözmeli. Bu arkadaşın kulüpten atılması için kulübe başvurdum ve disiplin kurulu da kabul etti. Ayrıca başkan çok iddialı bir şekilde lanse ettiği, camiayı heyecanlandırdığı kendi uzmanlık alanına giren Mecidiyeköy'deki otel inşaatının durumunu açıklasın. Şu an İstanbul'da 150'den fazla otel satılık. Aylardır inşaat yerinde sayıyor. Üçüncüsü Ünal Aysal ile birlikte yaptıkları Taçspor operasyonunu camiaya açıklasınlar. Bunu net söyleyeyim. Taç Spor Tesisleri'ni Ataşehir'de biz kulüp olarak işleten firmanın, yani orada yemek içecek servisini yapan firma demek. Bu şirketin yüzde 51'ine 8 milyon dolar nakit para ödediler, yani yarısına. Bu şirket 16 milyon dolar, yani bu şirket kahve yemek yaparak 10 senede bu parayı nasıl çıkarır, nasıl kazanır bunu açıklasınlar. Galatasaray'ın kader hareketlerini yapmak için bir yönetim kurulu ve başkanı inisiyatif alıyor ve bununla ilgili karar alıyor. Galatasaray'ın iki malvarlığını nihai olarak elden çıkarmak için karar alıyor, kimseye sormadan ön protokoller imzalıyor. Bununla ilgili camiaya dişe dokunan bir ciddi kurumsallığa yakışan bir açıklama görmedik.
 
30 Haziran bilançolarını aldım. Doğru banka borçlarımız çoğaldı. Sevgili Dursun Özbek kulüpte tasarruf yapacağım, giderleri, zararı azaltacağım dedi. Ama onlar olmadı. UEFA'dan 1 sene ceza yedik bence seneye yine yiyeceğiz. 6 aylık zarara bakıyorum sadece futbolun 6 aylık zararı 79 milyon TL. Yani bir senede 160 milyon TL 50 milyon dolara yakın zarar edeceğimiz ortada. Genel yönetim giderlerinde yüzde 22'lik artış var. Personel sayısında değişim yok. Kimse kur farkının arkasına sığınmasın. 30 Haziran 2016 kuru ile 31 Aralık 2015 kuru aynı, 2.90. Yönetsel anlamda hiçbir tasarrufa gitmiyorsunuz. Başınıza gelen musibetlerle ilgili hiçbir önlem almıyorsunuz. Eski alışkanlıkları devam ettiriyorsunuz. Çıkıp ben satacağım diyorsun. Peki satalım. Riva için 330 milyon dolar gelir bekliyorum dedi. Olabilir. Bir komite kuruldu hesaplar kitaplar yapılıyor. Ben bundan yüzde 10 Türkiye'deki ekonomik performans düşük diye kesinti yapsam 300 milyon dolar eder. Galatasaray'ın banka borcu 30 Haziran itibari ile 230 milyon dolar. Kulübün banka borcundan kurtulması tercih meselesi.

(Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.