FETÖ'nün üst düzey ablası gözaltına alındı

FETÖ'nün üst düzey ablası gözaltına alındı
FETÖ soruşturması kapsamında örgütün adliyede çalışan kadın katip, mübaşir ve müdürlerinden sorumlu olduğu ileri sürülen Z.K. yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan adliyepersonelinin verdiği ifadeler doğrultusunda, örgütün İstanbul Adalet Sarayı'nda çalışan kadın katip, mübaşir ve yazı işleri müdürlerinden sorumlu olduğu iddia edilen "Rana" kod adlı şüpheli Z. K., savcılığın talimatı üzerine İstanbul'da ikamet ettiği evinde, emniyet ve MİT'in destek verdiği operasyonla gözaltına alındı.

ÜST DÜZEY ABLA

Örgütte "üst düzey abla" olduğu iddia edilen şüpheli Z. K.'nın polis baskının da evinin arka penceresinden kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi. Ayrıca şüphelinin Yıldız Teknik Üniversitesinde doçent olan A.K.'nin de eşiyle birlikte gözaltına alındığı belirtildi.

İSTİHBARATA KARŞI KOYMA EĞİTİMİ ALDI

Savcılık kaynaklarınca edinilen bilgiye göre, Z.K.'nın örgüt içi kullanılan gizlihaberleşme programı Bylock'u kullandığı, ayrıca kendi altındaki gruplara da bu programı kurdurduğu ve bütün örgüt içi iletişimini Bylock üzerinden sağladığı tespit edildi.

Şüpheli Z. K.'nın, kendisine bağlı 5 tane ev ablası ile her ev ablasının sorumlu olduğu ikişer evin bulunduğu iddia edildi.

Şüpheli Z.K.'nın, istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı, takipten kurtulmak amacıyla özel aracını kullanmayarak ticari taksiyle her yere gittiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.