Emre Mor, A Milli takımı seçmesini anlattı

Emre Mor, A Milli takımı seçmesini anlattı
Borussia Dortmund'a forma giyen Türk futbolunun genç yıldızı Emre Mor, NTV Spor'da Güzel Oyun programının konuğuydu... Emre Mor, hakkındaki bilinmeyenleri NTV Spor'dan Evren Göz'e anlattı.

Emre'nin babası Ersoy Mor da, oğluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Oğlunun Türk Milli Takımı'nı seçerek kendisini çok gururlandırdığını belirten Ersoy Mor "Emre'yi izlerken hep duygulandım. Türkiye'yi seçmesi ve ay yıldızlı formamızı giymesi, benim için büyük sevinç ve gurur kaynağı. Beni gururlandırdı, ailemi gururlandırdı. Emre'yi Türk futboluna kazandırmamız, benim için gurur verici bir şey. Oğlum, bir babaya verebilecek en büyük hediyeyi verdi" dedi.

Genç futbolcu Emre Mor ise Türkiye Milli takımı seçmesini ve yaşadıklarını şöyle anlattı;

"TÜRKİYE'Yİ SEÇTİM ÇÜNKÜ..."

"Türk milli takımını seçmemim bir kaç nedeni var .Bunlardan biri kendimi Türk olarak görmem.  Belki karakter olarak öyle olmayabilirim ama içimden öyle hissediyorum.  Bunun dışında Türk Milli takımı, Danimarka Milli takımına göre beni daha fazla istiyordu.

İlk maçım Karadağ’a karşıydı. Harika bir duyguydu. Oyuna ikinci yarıda girdim. İyi oynadım. Tribünler bana tezahürat yapmıştı. Çok hoşuma gitmişti.

Euro 2016’de Çek Cumhuriyeti maçında Burak’ın golünde inanılmaz şeyler yaşadım. Tribünler yıkılıyordu. Herkes mutluydu.  Harikaydı. Avrupa Şampiyonası önemliydi. Hayatımın en nemli şeylerinden biriyidi. Avrupa şampiyonasında ülkemi temsil ettiğim için gururluydum.

Fatih Terim çok iyi bir hoca. Çok iyi bir insan. Beni çok seviyor. Bende onu çek seviyorum. Onun gibi birisi tarafından milli takıma alındığım ve benimle ilgilendiği için çok mutluyum. Onunla çalıştığım için çok mutluyum"

Borrussia Dortmund transferi

Sezon başında 16 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'a transfer olan milli futbolcu, gelen teklifi değerlendirme aşamasında yaşadıklarını anlattı. Emre "Dortmund'dan teklif geldiğini ilk duyduğumda bir oyuncu olarak Almanya'da ve özellikle de Borussia Dortmund'da kendimi geliştirme fırsatımın daha fazla olacağını ve daha iyi bir futbolcu olabileceğimi düşündüm. Bu yüzden tercihimi bu yönde kullandım. İlk başlarda zorlandım. Ancak şimdi takım arkadaşlarım ve teknik direktörümle son derece iyi bir ilişkim var” dedi.

Emre Mor, Cristiano Ronaldo ile maç sonu yaptıkları kısa sohbetin detaylarını da anlattı.

Emre Mor şunları söyledi:

"Futbola başladığım yıllarda idolüm Cristiano Ronaldo'ydu. Dolayısıyla ona karşı oynamak benim açımdan biraz garip oldu. Televizyondan izlediğiniz, fotoğraflarını gördüğünüz birine karşı oynamak çok tuhaf bir duyguydu. Hayallerimi gerçekleştirdim. Ona karşı oynadığım için çok gururluyum. Maçın ardından Ronaldo'dan formasını istedim. Ancak formayı başka birine vermek için sözleştiğini söyledi. Santiago Bernabeu'daki maçta formasını vereceği konusunda bana söz verdi. Ben de kendisine 5 yaşından bu yana büyük bir hayranı olduğumu söyledim."

Emre Mor, EURO 2016'da Milli Takım’ın Hırvatistan ile oynadığı maçın ardından Luka Modric ile fotoğraf çektirmesinin de son derece doğal karşılanması görüşünde.

Emre "Modric ile fotoğraf çektirdiğim zaman Danimarka'da oynuyordum. Modric gibi çok iyi bir oyuncuyla daha önce tanışmamıştım. Real Madrid'de oynuyordu, onun maçlarını izliyordum. Bu yüzden onunla yan yanayken elbette ki fotoğraf çektirmek isterim" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.