Advocaat, Salih Uçan'dan vazgeçti mi? İşte o karar..

Advocaat, Salih Uçan'dan vazgeçti mi? İşte o karar..
Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Advocaat, genç oyuncu Salih Uçan'dan vazgeçmiyor. 21 yaşındaki oyuncunun temposunu arttırması halinde takıma dönebileceği öğrenildi.

Roma'da geçirdiği iki sezonun ardından tekrar Fenerbahçe'ye dönen Salih Uçan beklentilerin altında kaldı.

Teknik direktör DickAdvocaat'ın göreve geldiği ilk günlerde forma şansı bulan genç futbolcu, fırsatları kullanamadı. Son 4 resmi maçta 18 kişilik kadroya bile giremeyen Salih'in de iyice moralinin bozulduğu öğrenildi.

Ancak sanıldığı gibi Advocaat öğrencisinden ümidini kesmiş değil. Yetenekleriyle öne çıkan 21 yaşındaki oyuncunun saha içinde fiziksel ve taktiksel açıdan eksik olduğunu düşünülüyor. Salih Uçan'ın bu durumu kavraması için de kadroya alınmayarak farklı bir yol amaçlanıyor.

Advocaat ve ekibi başarılı yıldızı dışarıda bırakarak motive etmeyi ve daha çok çalışmasını amaçlıyor. Salih'in kadroya girebilmesi için çok fazla çalışmak zorunda olduğunu bu kararıyla anlatmayı hedefleyen Hollandalı çalıştırıcı, oyuncusunun gelişimini takip ediyor. Göreve başladığı ilk günlerde izlediği çalışmalarda Salih Uçan'dan bir hayli etkilenen tecrübeli antrenör, daha sonraki süreçte ise farklı bir görüntüyle karşılaştı.

Takım içindeki en yaratıcı isim olsa da maçlarda Hollandalı teknik adamın istediklerini tam olarak yapamadı. İstedikleri bir türlü olmayınca da Advocaat futbolcuyu kadroya almamaya başladı.

Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan ve kaptanlık görevini üstlenen Salih Uçan'ın buradaki performansı da detaylıca izleniyor.

SALİH İÇİN ROMA'NIN RAPORU: "FİZİK YETERSİZ"

Roma'da 2 sezonu kiralık geçiren Salih Uçan, Fenerbahçe'ye dönüşünde umduğunu bulamadı. Dick Advocaat'ın gelmesinden sonra bir türlü istenen seviyeye ulaşamayan Salih'inRoma günlerinde de benzer sıkıntıları yaşadığı ortaya çıktı.

İtalyan kulübünde görev alan üst düzey bir yetkilinin genç yıldız ile ilgili görüşlerine Milliyet ulaştı. İtalya'daki macerasında fiziksel olarak ilerleme kat edemeyen 22 yaşındaki futbolcu, potansiyelini bir türlü yansıtamadı.

Rapor niteliğindeki bu ifadelerde Roma günlerinin detayı şöyle açıklandı;

"2 yıl boyunca Salih çok ciddi sakatlıklar geçirmedi. Ancak bu sakatlanma süreleri çok sık tekrarlandı. Salih'in oldukça iyi görüntü çizdiği maçlardan sonra sakatlanması da olumsuz etkiledi. Salih'in şanssızlığı tam form tutmak üzereyken yaşadığı ufak ama zaman isteyen sakatlıklar yaşaması. Bu da fiziksel durumla ilgili. Bir maçtan sonra fiziksel olarak toparlanma süresi zaman aldı.

Ayrıca Salih'in profilindeki genç bir futbolcu için İtalya Serie A çok zordur. İtalya futboluna adapte olmak zor, Salih'te de bu yaşandı. Roma Kulübü; Salih'in insani yönlerinden hep memnun kaldı. Salih çok iyi bir insan ve profesyonel, çok yetenekli bir genç ve büyük bir potansiyel."

(Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.