Galatasaray'ın 14 yaşındaki futbolcusu tarihe geçti

Galatasaray'ın 14 yaşındaki futbolcusu tarihe geçti
2002 doğumlu Mustafa Kapı, Galatasaray Futbol A Takımıyla maça çıkan en genç isim oldu.

Galatasaray, milli maçlar sebebiyle liglere verilen arayı Bulgaristan ekibi Levski Sofya ile hazırlık maçı yaparak değerlendirdi.

Sofya'da bulunan Georgi Asparuhov Stadyumu'nda oynanan maçı Galatasaray 2-0 galip tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın gollerini 11. dakikada Josue ve 68. dakikada Hamit Altıntop kaydetti.

MUSTAFA KAPI TARİHE GEÇTİ

2002 doğumlu Mustafa Kapı, Galatasaray Futbol A Takımıyla maça çıkan en genç isim oldu.

Riekerink'in Levski Sofya'yı 2-0 mağlup ettikleri maçta forma şansı verdiği 14 yaşındaki Mustafa Kapı, "Bu formanın hakkını vermeye çalışacağım" dedi.

Sahaların en küçük ismi Mustafa Kapı

İlk kez Galatasaray A takımıyla sahaya çıkan 14 yaşındaki Mustafa Kapı, karşılaşma sonrası GSTV'ye yaptığı açıklamada, "Bugün benim için özel bir gün. Jan, Ayhan ve Orhan hocama bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Şu anda bile çok heyecanlıyım. Bu formanın hakkını vermeye çalışacağım" diye konuştu.

Teknik direktör Riekerink de Mustafa Kapı'nın iyi bir oyuncu olduğunu bildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Milli takım aralarında genç arkadaşlarımıza ve yeteneklerimize şans vereceğimizi söylemiştim. Biz de bu aradan faydalanıyoruz. Altyapıya geldiğimden beri Mustafa Kapı'nın ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu biliyordum. Amacımız ve görevimiz altyapı oyuncularımızı parlatmak ve değerlendirmek. Daha çok yeteneğimiz var. Onları da değerlendirmemiz gerekiyor."

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu da genç futbolcu ile ilgili, "Son dakikalarda Mustafa Kapı'nın oynadığını da görmek güzeldi. Allah yolunu açık etsin çocuğumuzun" ifadesini kullandı.

Sarı-kırmızılı futbolcu Sinan Gümüş de, "Mustafa Kapı'nın bugün sahada olması önemliydi. Böyle devam ederse çok başarılı olabilir. Bu oyuncular arasında ben de 'ağabey' oldum" diye konuştu.

mustafa-kapi_3268.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.