ABD savaş gemisine iki füze fırlattılar

ABD savaş gemisine iki füze fırlattılar
Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgeden birer saat arayla atılan füzeler, Kızıl Deniz kıyısındaki gemiye isabet etmedi.

ABD, Pazar günü bir donanma gemisinin Yemen'deki Husiler tarafından hedef alındığını duyurdu.

İran destekli isyancı grup, birer saat arayla Kızıl Deniz kıyısındaki gemiye iki füze fırlattı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, füzelerin suya isabet ettiğini ve herhangi bir hasarın bulunmadığını söyledi.

Yemen'de son olarak Suudi arabistanöncülüğündeki koalisyonun düzenlediği hava saldırısında bir cenaze törenine katılanlar vurulmuş ve 140 insan can vermişti.

Ülkede iç savaşla birlikte büyük bir insani kriz yaşanıyor. 28 milyon nüfuslu ülkedeki her beş kişiden dördü yardıma muhtaç. İki yıl önce başlayan savaş yüzünden yaklaşık üç milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Çalkantılı yıllar geçiren Yemen, halihazırda fiili olarak üçe bölünmüş durumda. Ülkenin doğusu, orta kesimleri ile Aden ve Taiz'i de kapsayan güneybatı kentlerini Abdurabbu Mansur Hadi kontrol ediyor. Ülkenin batısı neredeyse tamamen İran destekli Husilerin elinde. Orta kesimlerde bir başka güç dikkat çekiyor, El Kaide. Kuzeyden güneye önemli bir bölgeyi kontrol eden terör örgütü, güney batıya doğru bazı sahil kentlerinde de otorite kurmuş durumda.

Çatışmaların sürdüğü ülkede, bir yandan da El Kaide tarafından saldırılar düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum