Aliyev'den Türkiye'ye sıcak mesaj

Aliyev'den Türkiye'ye sıcak mesaj
23. Dünya Enerji Kongresi İstanbul'da düzenleniyor. Kongrede konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'ye sıcak mesajlar gönderdi.

İstanbul'da düzenlenen 23. Enerji Kongresi'ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı. 

"Türkiye, büyük bir kahramanlık göstererek darbe girişimini karşısına aldı.'' diyen Aliyev, Türkiye'ye sıcak mesajlar gönderdi.

'TARİHİ BİR ANLAŞMA'

Aliyev, Azerbaycan'ın kendi petrol ve doğalgazını dünya piyasalarına ulaştırmak için Türkiye üzerinden birçok proje yapıldığına işaret ederek, 45 milyar dolar değerindeki Güney Gaz Koridoru bünyesindeki 4 projeyle Azeri gazının dünya piyasalarına gönderilmesinin planlandığını ifade etti.

Aliyev, "TANAP anlaşması tarihi bir anlaşmadır, diğer önemli projelere benzemiyor. Gelecekte birçok ülke bu önemli projeye katılabilir." diye konuştu.

20 MİLYARLIK YATIRIM

Aliyev, TANAP'ın özellikle ülkelerin enerji güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayacağına dikkati çekerek, "Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji güvenliğini sağlayacak altyapıyı oluşturduk. Karşılıklı menfaat ve çıkarlarımız doğrultusunda bunu başarıyoruz, Türkiye'ye yaptığımız yatırım 20 milyar doları bulacak." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan petrolünün ikisi Karadeniz, biri de Ceyhan üzerinden olmak üzere toplamda üç boru hattıyla dünya pazarlarına ulaştırıldığını hatırlatan Aliyev, ülkeler arasında bu tür anlaşmaların daha fazla yapılması gerektiğini ve Azerbaycan'ın bunu desteklediğini aktardı.

BİRLİK MESAJI

Aliyev, ülkeler arası petrol ve doğalgaz projelerinin önemine işaret ederek, "Türkiye ile bizim dostluğumuz, birliğimiz, kardeşliğimiz daimidir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.