PKK'lı bombacı direksiyonda!

PKK'lı bombacı direksiyonda!
Ankara Gölbaşı’nda bulundukları aracın içinde kendilerini patlatan iki canlı bombadan kadın olan teröristin gerçek isminin Leyla Basut olduğu anlaşıldı.

Basut’un, PKK’nın kadın örgütlenmesi içinde aktif faaliyet gösterdiği, güvenlik birimlerince çok tanınan bir kişi olmadığı anlaşıldı. Harun Aslan’ın ise PKK’nın silahlı eylemlerinin gerçekleştiren sözde özel kuvvetler grubu içinde yer aldığı tespit edildi. 

KAMPTA EĞİTİM ALMIŞ

Aslan’ın, PKK’nın Lice kırsalındaki bomba eğitimi ve hazırlama kamplarında eğitim aldığı yönünde bilgilere ulaşıldı. Aslan’ın araca bomba düzeneğini kurduğu ancak patlayıcıyı yerleştirmediği anlaşıldı.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ankara’da eylemde kullanılmak amacıyla Harun Aslan’ın satın aldığı aracın kamera görüntülerine de ulaştı. Diyarbakır’dan gelen ihbar bilgisi sonrasında kentteki kamera görüntüleri izlendi. Yapılan inceleme sırasında söz konusu aracın sürücü koltuğunda Harun Aslan’ın bulunduğu sıradaki görüntüsüne ulaşıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ve Ankara’ya bildirilen ihbarın 155’e yapılan bir ihbar olduğu öğrenildi. Çarşamba gecesi Diyarbakır’da 155’e gelen bir ihbarda Harun Aslan’ın eylem için Ankara’ya gittiği söylendi. Araştırmalar sonucu Aslan’ın parayla gazete ilanından satın aldığı aracın izine ulaşıldı. 

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.