"Beyinsiz" adam bilim dünyasını şaşkına çevirdi

"Beyinsiz" adam bilim dünyasını şaşkına çevirdi
Fransa'da yaşayan bir adam beyninin %90'ı olmadan hayatına sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

Fransa'da beyninin %90'ı olmadan yaşayan bir adam hayatına sorunsuzca devam ediyor. Geçirdiği bir rahatsızlığın ardından beyninin %90'ını kaybeden adamın IQ'su 75 ve devlet memurluğu görevini sorunsuzca sürdürüyor.

2007'de bacağında hafif bir zayıflık şikayeti ile gittiği doktorda beyninin %90'ını kaybettiği ortaya çıkan adamın hayatını sorun yaşamadan sürdürebiliyor olması bilim dünyasını şaşkınlığa uğrattı.

Bebekken yaşadığı bir rahatsızlık sonucu ilerleyen yıllarda beyninin %90'ını kaybeden adam evli ve iki çocuk babası. IQ seviyesi 75 olmasına karşın, adamın zihinsel bir engeli olmadığı tespit edildi. Bilim insanları, nöronlarının %90'ını kaybeden adamın hayatına normal şekilde devam edebilmesinin bir açıklamayı gerektirdiğini söylüyorlar.

46_brainscanjpg-001.jpgmissing-brain.jpg

Hastanın beyninin sadece dış kısmında ince bir katmanın kaldığı, geri kalan kısımların ise sıvıyla dolu olduğunu gözlemleyen bilim insanları, beyninin %10'luk kısmıyla yaşayan adamın tüm eylemlerinin farkında olduğu bir bilinçlilik haliyle yaşamını sürdürmesini şaşkınlık ile karşılıyorlar.

ScienceAlert

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum