Ozan Tufan için FIFA'ya gidiyorlar!

Ozan Tufan için FIFA'ya gidiyorlar!
Fenerbahçe'de yönetim İzlanda maçında sakatlanan Ozan Tufan için FIFA'dan tazminat talep etmeye hazırlanıyor.

İzlanda maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Ozan Tufan'dan kötü haber geldi. Fenerbahçeli futbolcu 2 ay sahalardan uzak kalacak. Bu gelişme sonrası Fenerbahçe hem FIFA'dan hem de TFF'den azminat talep etmeye hazırlanıyor. 

Genç futbolcunun sakatlığının oldukça ciddi olması nedeniyle sezonun ilk yarısını kapattığı öğrenildi. Sol ayak bileğinde 2 bağın koptuğu belirtilen sarı-lacivertli oyuncunun tedavi sürecinin uzun süreceği için takıma dönüşünün ilk yarının sonlarını bulacağı vurgulanırken, eski formuna ancak ikinci yarının başlangıç zamanında erişeceği bilgisi paylaşıldı. yalnız bırakmadı Milli Takım kafilesinin İstanbul'a gelişinde ayağına basamadığı için tekerlekli sandalyede bekleyen Ozan'ın oldukça moralsiz olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ozan Tufan'ı İzlanda'da uçağa bindiren isim ise Volkan Şen'di. Tecrübeli futbolcu, eski dostunun yanından bir olsun ayrılmadı. Milli Takım'ın hocası Fatih Terim de Ozan'a 'Geçmiş olsun' diye rek yanağını okşayarak kendisini avuttu.

FORMA ALPER'İN

Ozan'ın durumu Fenerbahçe'de o bölgede doğan boşluğun kim ile dolacağı sorusunu akıllara getirdi. En yakın zamandaki Alanyaspor ve Manchester United maçlarında kimin oynayacağı konusunda yardımcılarıyla görüşen Dick Advocaat'ın formayı büyük oranda Alper Potuk'a teslim edeceği kaydedildi. Advoccat, bir ihtimal de olsa 4-4-1-1'e dönüp Van Persie'ye de şans tanıyabilir.

TAZMiNAT TALEBi

F.Bahçe, Ozan için hem FIFA hem de TFF'ye tazminat talebinde bulunacak. FIFA'nın 2011'de yürürlüğe koyduğu Kulüpleri Koruma Programı çerçevesinde, 21 yaşındaki futbolcunun forma giymediği sürece maç başı ücretlerini talep etme hakkı bulunan sarı-lacivertliler, ayrıca TFF'den de tedavi masraflarını ve maç başı parasını alma hakkını kazanacak. Fenerbahçe ile 10 bin euro maç başı sözleşme imzalayan Ozan, 10 hafta forma giyemezse TFF, 100 bin euro tazminat ödeyecek. FIFA raporları inceledikten sonra başvurulara yanıt veriyor.

(Fotomaç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.