PKK'ya düzenli maaş ödüyorlar!

PKK'ya düzenli maaş ödüyorlar!
Türk askerinin Başika’daki varlığından rahatsız olan Irak hükümetinin, on binlerce kişiyi katleden 130 PKK’lıya her ay düzenli maaş ödediği ortaya çıktı.

Başika’da Peşmergelere eğitim veren Türk askerinin varlığından rahatsız olan Irak Merkezi Hükümeti, Türkiye’den askerlerini Irak’tan çekmesini istedi. PKK’ya kucak açan Irak hükümetinin bu teröristlerden neden rahatsız olmadığı ise Al Quds Al Arabi Gazetesi’nin haberiyle ortaya çıktı.

PKK'YA DÜZENLİ MAAŞ

Gazete, 10 Ekim sayısında ‘Irak’ta Türk askeri istemiyoruz’ yaygarası koparan Irak merkezi hükümetinin, iki yıldan beri Musul Şengal'daki 130 PKK’lıya her ay düzenli olarak maaş ödediğini yazdı. İşte Irak Savunma Bakanlığı'na dayandırılan haberin detayları: Ağustos 2014’te Ezidileri DAEŞ’ten kurtarmak için Sincar Dağı’na yerleşen 130 PKK’lı hükümetle anlaşma yaptı.

BARZANİ BİLE BÖLGEYE GİREMEDİ

Maaş bütçesi paralı askerlerden oluşturulan Şii Haşdi Şabi milislerine ayrılan paydan sağlandı. Karşılığında PKK, Sincar başta olmak üzere bölgeye başka bir örgütü sokmadı. Mesud Barzani’nin bile bölgede etkin olmasını yine PKK engellendi. 

AKŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.