Halk'tan PKK'ya darbe: Defolun!

Halk'tan PKK'ya darbe: Defolun!
Ezidileri DAEŞ'ten kurtarma bahanesiyle Ağustos 2014'te Şengal'e yerleştirilen PKK, bölge insanınca 'işgalci' olarak görülüyor.

 

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde yaşayan Ezidiler, terör örgütü PKK'nın bölgeyi en kısa zamanda terk etmesini istiyor. Sincar Kaymakamı Mehma Halil, “Şengal (Sincar) ilçesinde son günlerde 8 sivilin şüpheli ölümüyle karşılaştık. Bölgedeki istikrarsız ve güvensiz ortamın meydana gelmesinin ardında diktatör PKK ve YPG'liler var" dedi. Şengal'inDAEŞ'in elinden alınmasından sonra bir nebze de olsa bölgenin güvenliğinin sağlandığını aktaran Halil, “Ancak PKK ve onun çatısındaki güçlerin bölgenin içişlerine karışmasıyla ilçenin durumu bozuldu. Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin dışından gelen PKK'lılar, Şengal ilçesini resmen işgal edip hiçbir şekilde bölgedeki halkın iradesine saygı göstermiyor" diye konuştu.

DİKTATÖR GİBİLER

Halil, Ezidilerin bölgede PKK'yı istemediğini vurgulayarak şunları söyledi: “PKK'nın Sincar'ı terk etmesi için birçok yola başvurduk. Şengal'deki Ezidiler, bunu birçok defa dile getirip çağrılarını yineledi. Ancak örgüt ve onun kontrolündeki güçler diktatörler gibi bölgede kalmaya devam ediyor. Sivillerin öldürülmesi ve kaçırma olaylarının artmasıyla birlikte Peşmerge ve PKK'lılar arasında başka bir çatışmanın çıkmaması için dua ediyoruz."

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.