Kral hastalandı! Borsa çakıldı

Kral hastalandı! Borsa çakıldı
Tayland Kralı'nın sağlık durumuyla ilgili endişeler Tayland borsasına ağır darbe vurdu.

 

Borsadaki hareketlilikten özellikle havacılık ve turizm sektörü hisseleri etkilendi.KralBhumibol'un sağlık durumunun yanı sıra, dün polisin başkent Bangkok'ta bir bombalı saldırı düzenlenebileceğine dair yaptığı uyarı da Tayland Borsası'nın aşağı hareketinde etkili oldu.

Öte yandan, Tayland halkı, Bhumibol'un sağlıklı ve uzun ömürlü olması için Budist ilahileri de söylüyor.

Ülkede birçok yaşlı vatandaş da Kral Bhumibol'un babası Prens Mahidol'un büstünün önünde bir araya gelerek dua etti.

Ülkede 1924'de düzenlenen miras hukukuna göre, Kral Bhumibol'un hayatını kaybetmesi durumunda 63 yaşındaki tek erkek evladı Veliaht Prens Vajiralongkorn tahta çıkacak.

Tayland Kraliyet Ofisinden dün yapılan açıklamada, Kral Bhumibol'un sağlık problemleri nedeniyle Bangkok Siriraj Hastanesi'nde gözetim altında tutulduğu belirtilmişti. Akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Kral Bhumibol'un, diyaliz desteği aldığı kaydedilmişti. Açıklamanın ardından Tayland'ınpara birimi baht yüzde 0,4 değer kaybetmişti.

1946 yılında tahta çıkan Kral Bhumibol halk tarafından çok seviliyor ve ülkenin istikrarı için önemli bir figür olarak kabul ediliyor. Bhumibol, dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı olarak tanınıyor.        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.