Beklenen Fed tutanakları açıklandı

Beklenen Fed tutanakları açıklandı
Fed tutanakları açıklamasında "Birkaç üye faiz artırımının "yakın" olduğunu düşünüyor" ifadelerine yer verildi

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Eylül ayı toplantı tutanakları yayınlandı.

Tutanaklara göre, birkaç politika yapıcı, ABD ekonomisinin güçlenmeye devam etmesi halinde, faiz artırımının "göreceli olarak yakın zamanda" artırılmasının garanti edileceğini düşünüyor.

20-21 Eylül'de yapılan ve faizin değiştirilmeme kararının alındığı bu FOMC toplantısının tutanakları, Fed'in faiz artırımının zamanlaması konusunda bölünmüşlüğünü gösterdi.

Tutanaklarda, "Birkaç üye, ekonomik gelişmelerin beklendiği gibi güçlü seyretmesi durumunda, federal fonları faizi için hedef aralığını göreceli olarak yakın bir zamanda artırmanın uygun olacağı değerlendirmesinde bulundu" denildi.

17 üyenin katıldığı ve 10 üyenin oy hakkının bulunduğu Eylül ayı toplantısında, hem oy hakkına sahip üyeler ve hem de tüm üyeler, faiz artırımına gitmek için işgücü piyasasının ve enflasyonun ne kadar zaman daha iyileşmesi gerektiği konusunda bölünmüş durumda.

Tutanaklar ayrıca, "Faiz artırımının ya bu toplantıda yapılması ya da işgücü ve enflasyon için biraz daha fazla enformasyon beklenmesi üzerine makul bir tartışmanın yapıldığı da not edildi" dedi.

Tutanakalra göre, birkaçüye, bekleme kararının "kılpayı" olduğunu söyledi.

Tutanaklara göre, kayda değer bir çoğunluk, görünüme ilişkin kısa vadeli risklerin "neredeyse dengeli" olduğunu düşünüyor.

Eylül ayı toplantısında üç üye faiz artırılması yönünde muhalefet etti ve 2011 yılından bu yana ilk kez bu kadar sayıda üye aynı yönde oy kullanarak muhalif kaldı.

Bloomberg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.