Riekerink'i şoke eden Atatürk sorusu!

Riekerink'i şoke eden Atatürk sorusu!
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Jan Olde Riekerink, Dick Advocaat'ın milli arada Hollanda'ya gitmesi, kendisinin ise İstanbul'da hem A Takım hem de altyapıyı idare etmesi hakkında görüşünün istenmesi üzerine "Dick Advocaat'ı Hollanda'dan tanıyorum, saygım büyük ama onu eleştiremem." yanıtını verdi.

RIEKERINK: "DICK ADVOCAAT'I ELEŞTİREMEM"

"Milli arada A Takım ve altyapı ile çalıştınız, Advocaat ülkesinde, görüşünüz nedir?" şeklinde bir soruya yanıt veren Riekerink, "Dick Advocaat'ı Hollanda'dan tanıyorum, saygım büyük ama onu eleştiremem. Kendimi eleştirebilirim ama başka hocayı eleştirmem doğru olmaz. Belki yönetimiyle konuşup izin alıp Hollanda'ya gitmiştir, bunu bilmiyorum. Benim için önemli olan, benim yaptıklarım. Milli Takım araları altyapı ile olabilmek için ideal. Bu yüzden ben tercih hakkımı bu yönde kullandım" diye konuştu.

"GENÇLERBİRLİĞİ ÇOK ZOR BİR MAÇ"

Çok zor bir maç bizi bekliyor. Takımın performansından ve sonuçlardan memnunum ama bununla yetinemeyiz. Daha iyi ve daha iyiyi hedefliyoruz. Bugün futbolcu arkadaşlarla konuştuk ve zor bir maçın bizi beklediğini söyledik. Son dönemde deplasmanda hep Gençlerbirliği ile berabere kalmışız. Maçın zorluğunu aktardık. 

"STOPERLERİ DEĞİŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL"

Kolay goller yiyoruz ama bunun üzerinde duruyoruz. Bugün duran toplarda çalıştık. Duran toptan gol yiyoruz diye stoperleri değiştirmek ne kadar doğru bilmiyorum. Bunu yaparsak takıma güven vermemiş oluruz. Elimizde 5 stoper var. Serdar sakatlıktan geri döndü, yüzde 100 ile çalışıyor ama oynamak için tamamen hazır mı, bu tartışılır. Kazanan takımı duran toptan gol yediği için bozmak doğru değil diye düşünüyorum.

"SNEIJDER YOK, TOLGA DA ANTRENMANA ÇIKMADI"

Milli Takım dönüşleri mental ve fiziksel açıdan kolay olmuyor. Şu an Wesley'nin Gençlerbirliği maçı için sakatlığı ciddi. Kolbeinn Sigthorsson'un durumu belli. Tolga antrenmana çıkmadı. Şu anki oluşturduğumuz kadro yapısını bu durumlar için oluşturduk. Oynamayan oyuncuların yerine oynayacak arkadaşlar, oynamayanların yerlerini aratmayacaklardır.

"SABRİ'DEN ÇOK MEMNUN, CAVANDA'DAN BEKLENTİM..."

Cavanda'dan beklentilerim çok yüksek, iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Takstiksel olarak kendisini geliştirmeli. Sabri agresif bir oyuncu, verilen görevi iyi şekilde yerine getiriyor. Takıma inanılmaz şekilde bağlı ve onun için takım oyuncusu diyebiliriz. 450. maçına çıktı. Oyundan çıktı ama oyundan çıkmasına rağmen dışarından da olsa arkadaşlarına destek verdi. Kesinlikle Sabri'den çok memnunum.

RIEKERINK'TEN ATATÜRK CEVABI

Mustafa Kemal Atatürk'e yazılan "Sarı saçlım, mavi gözlüm" sözleri içeren şiirin bir taraftar tarafından kendisine söylenmesi hatırlatılan Riekerink, "Atatürk'ün Türk halkı için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ben, Galatasaray'ın oyuncusuyum, Atatürk ile mukayese edilemem. Zor bir görev aldık, önemli bir iş çıkardık. Türkiye Kupası cezayı indirmek için önemliydi. Bu sene güzel bir takım kuruldu ama bunu ben tek başıma başarmadım. Yardımcılarım Orhan hoca ve Ayhan hocayı ön plana çıkarıyorum. Bana olan desteklerini unutmadım ve unutmayacağım. Ayrıca futbolcu arkadaşların özverisi, bunlar birliktelik sonucu oldu. İyi başladık ama ortada kazanılan bir şey yok ve şimdi önümüzde zor bir Gençlerbirliği maçı var" açıklamasını yaptı.

"WESLEY'İN OLMAYIŞI FARKLI ARAYIŞLARA İTECEK"

Wesley'in olmayışı bizi Gençlerbirliği maçında farklı arayışlara itecektir. Kafamızda farklı çözümler, taktikler var. Kafamda nasıl oynayacağımız var ama bunu oyuncularımla paylaşacağım.

"DE JONG TAKIMLA ÇALIŞIYOR, GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINDA..."

Nigdel de Jong üç günle takımla çalışıyor. kadroda olma ihtimali var ama önümüzdeki idmanlara da bakacağız. Antrenman performansı ve maç performansı çok ayrı.

"ARDA VE TERİM'LE İLGİLİ KONUŞMAM"

Arda ve Terim'le ilgi söylemek istediğim, iki isim de Türk futbolu için çok önemli. Aralarındaki konuyu bilmiyorum ve yorum yapmak da istemiyorum. Zaten burada bulunma amacım, bu konuyu konuşmak değil.

(Sporx)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.