Rüzgar Çetin'in tahliye edilme sebebi belli oldu

Rüzgar Çetin'in tahliye edilme sebebi belli oldu
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Rüzgür Çetin'e verdiği ve oy çokluğu ile aldığı 6 yıl 3 ay hapis ceza kararının gerekçesi 15 sayfayı buldu.

 

Beşiktaş'taki trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen Rüzgar Çetin hakkında mahkeme gerekçeli kararını açıkladı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tamamlanan gerekçeli kararda, Rüzgar Çetin'in kaza anındaki alkol oranının güvenli sürüş yeteneğini kaybettirecek oranda olduğu belirtildi.

Karara şerh koyan Mahkeme Başkanı ise Rüzgar Çetin'in 15 yıl hapisle cezalandırılması gerektiğini belirtmişti.

Mahkemenin gerekçeli kararında, Çetin'in alkol muayenesinin 1 saat 4 dakika sonra yapıldığı belirtilerek, "Alkol düzeyinin 1 saatte ortalama 0,15 promil gram azaldığının tıbben belirlendiği bu sebeple kaza anında alkol oranının 107 promil civarında olduğu" belirtildi.

“ALKOL ORANI GÜVENLİ SÜRÜŞÜ ETKİLEDİ”

1.00 promilden yüksek alkol oranının güvenli sürüş yeteneğini kaybettirebileceğine vurgu yapılan kararda, “Sanığın kaza anındaki alkol oranı bu veriler ışığında 1.00 promil üzerinde olduğundan güvenli bir şekilde araç kullanılamayacağı değerlendirilmiştir” denildi.

“ARAÇ KULLANACAK DURUMDA DEĞİLDİ”

Gerekçeli kararda Rüzgar Çetin’in alkollü olduğu ve aracı kullanabilecek durumda olmamasına rağmen hız limitini aştığı belirtilerek, direksiyon hakimiyetine de gerekli özeni göstermediğinden şerit ihlali yaptığı anlatıldı.
 

“ŞOFÖRLÜK YETENEĞİNE GÜVENDİ”

Yaptığı kaza sonrası bir kişinin ölümüne bir kişinin de hayati tehlike geçirerek yaralanmasına sebep olduğu anlatılan kararda, “Önündeki aracı sollamak için aniden orta şeride geçtiği öngördüğü halde kendi tecrübesine, şoförlük yeteneklerine, orta şeridin boş olduğu ihtimaline güvenerek, böylelikle sanığın objektif dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket ederek ön gördüğü ancak istemediği neticeye neden olduğu, eylemni bilinçli taksirle gerçekleştirdiği kanaatine varılmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.