FETÖ Escobar'ı örnek almış

FETÖ Escobar'ı örnek almış
FETÖ Lideri Gülen'in örgütünü, dünyanın en büyük uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ı örnek aldığı ifade edildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi örgütün tamamıyla çözülmesini de beraberinde getirdi. Darbe komisyonu çok kritik isimleri dinlemeye devam ederken, FETÖ ve yapısı ile ilgili çarpıcı bir iddia dile getirildi.

PABLO ESCOBAR'IN ÖRGÜTÜNE BENZETTİ

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimini araştırması için TBMM'de kurulan komisyonun dün ilk dinlediği isimlerden olan Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan, Fethullah Gülen'in liderliğini yaptığı cemaati, dünyanın en büyük uyuşturucu baronu Kolombiyalı Pablo Escobar'ın örgütüne benzetti.

MALİ ALANDA DARBE YAPABİLİRLER

Ertan, "Escobar’ın mali yapısını örnek alıyorlar. Şu anda bir tek alandan darbe bekliyoruz. Mülki alanda, yargı alanında, emniyet alanında darbeyi buldular. Bir alan kaldı, mali alanımız. Özel olsun, kamu sektörü olsun. Bunlar vazgeçmeyecekler, yetiştirdikleri elemanlar aramızda" dedi.

"FETÖ MALİ YAPISINI ÖRNEK ALMIŞ"

Komisyonun dün ilk dinlediği isimlerden olan Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan da anlattıklarıyla üyelerin yoğun ilgisini çekti. Ertan, 1980’li yıllara dayanan ve mahzende zeki bir polisin çalışmasıyla yakılmaktan kurtulan bir belgeye ulaştıklarını söyledi. Bu belgeye dayanarak önemli bilgilere ulaşdıklarını kaydeden Ertan şunları anlattı:

"MALİ BOYUTTA DA ÖRGÜTSEL BİR YAPIDA OLDUĞUNU GÖRDÜK"

“Bu örgüt, cemaat tabirini tampon bölge olarak kullanıyordu. Devletin kayıt altına aldığı resmi belgeler var, suç örgütü olduğuna yönelik. O belge bu örgütün kendi kendini bitirdiği belgeydi onları unutmasaydı bunları konuşamayacaktık. Ama biz o belgeyi bulduk. Bu örgütün yapılanması 1980’lere gidiyor. Yapılanırken bugünleri görerek yapılanmışlar. Unuttukları bir mahzenden yapılanmalarıyla ilgili belgeleri çıkarttık. Polis akademisini yapılandırırken iki senedir darbe olacağını, silahlı eylem yapılacağını öngördük. 2000’li yıllarda bu güç yetiştirdiği elemanları bürokrasiye sokma arayışına girdi. Sonra devlete hakim olabilecek noktaya geldiler. O belgede Fetullah hoca örgütün talebeleri diye geçiyor. 2000’li yıllara gelindiğinde vesayete sızıyorlar. İlk hamleyi 17-25 Aralık’ta yargı ve emniyet ayağına yapıyorlar. Koza İpek grubunun bilirkişiliğini üstlendim. Bunların yapısını o tarihte daha dehşet bir şekilde gördük. 2015’in yazında. Kapalı devre sistem uyguladığını gördük. Mali boyutta da örgütsel bir yapıda olduğunu gördük. 10 bin polis elemanını, sabah komiser yardımcısı yapacak şekilde bir A4 hazırlamışlardı. Cizvit tarikatını örnek alıyorlar.İkincisi Escobar’ın (Kolombiyalı, dünyanın en büyük uyuşturucu baronu) mali yapısını örnek alıyorlar. Şu anda bir tek alandan darbe bekliyoruz. Mülki alanda, yargı alanında, emniyet alanında darbeyi buldular. Bir alan kaldı, mali alanımız. Özel olsun, kamu sektörü olsun. Bunlar vazgeçmeyecekler, yetiştirdikleri elemanlar aramızda."

PABLO ESCOBAR KİMDİR?

Asıl ismi Pablo Emilio Escobar Gaviria'dır. 1949 yılında Kolombiya'da doğan Escobar zamanla dünyanın en büyük uyuşturucu baronu olmuştur. Medellin Karteli'nin lideridir. En etkili olduğu yıllar 1967-1993'tür. 1993'te CIA ve Kolombiya askeri kuvvetlerin birlikte yürüttüğü operasyonda öldürülmüştür. Arkasında bir çok bombalı saldırı, yolcu uçağını havaya uçurma, polis, asker ve siyasetçileri öldürme gibi olaylar bırakmıştır. Muhasebecisi, "Muhasebecinin Hikayesi" adlı kitapta, Pablo'nun kardeşi ve muhasebecisi Roberto Escobar, Pablo'nun orta sınıfken nasıl milyarder biri olduğunu anlatır. Bugün de Netflix Escobar'ın hayatını 'Narcos' dizisiyle anlatıyor. 2 sezon çekilen dizi bugün dünyanın en çok izlenen dizileri arasına girmiştir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.