Habervaktim’in Gergerlioğlu haberleri teyit edildi

Habervaktim’in Gergerlioğlu haberleri teyit edildi
2012’de Habervaktim.com hakkında “beni hedef gösteriyorlar” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Ömer Faruk Gergerlioğlu, PKK propagandası suçundan görevden uzaklaştırıldı.

Habervaktim’in yayınlarından rahatsız olup, kendilerini “hedef gösterdiğimiz” iddiasıyla hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunan Mazlumder eski Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, PKK propagandası yapmak suçundan çalıştığı hastanedeki görevinden uzaklaştırıldı.  

Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde görev yapıyordu.

Gergerlioğlu aynı zamanda, “Kocaeli Barış Platformu”nun sözcülüğünü yürütüyordu.

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, geçtiğimiz günlerde, üzerine bölücü terör örgütünün bez parçası ile Türk bayrağı konulmuş tabutların başındaki kadınların fotoğrafını Facebook'taki sayfasında paylaşarak, “Bu fotoğrafa bakıp niye bu savaşın bitirip tüketmekten başka anlamı olmadığını anlarsınız. Analar aynı, bayraklar farklı. Ölünce farkımız kalmıyor birbirimizden. Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirisi yan yana dursun, eşitçe, kardeşçe, omuz omuza” diye paylaşımda bulundu.

Dr. Gergerlioğlu'nun paylaşımı tepki gördü.

BBP, Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak, “Türk bayrağına ve şehitlere saygısızlık” yapıldığını, terör propagandası yapıldığını bildirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Kocaeli Valiliği yazılı açıklamada bulunarak, Gergerlioğlu'nun görevden uzaklaştırıldığını, ayrıca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Kocaeli Valiliği'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medyada paylaşılan yazıları ve paylaşımları hakkında gerekli idari soruşturma başlatılmış olup, soruşturmacının talebi ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilgili hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan adli işlem başlatıldığı, bu sebeple soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi açısından görevi başında kalmasında sakınca görüldüğünden görevinden uzaklaştırılmıştır."

Habervaktim.com, açılım sürecinin en hararetli savunucuları arasında yer alan ve bölücü terör örgütünü aklayıcı eylem ve açıklamalarıyla dikkat çeken Gergerlioğlu’nu eleştiren haberler yayınlamış; Gergerlioğlu ve tayfasının düzenledikleri bir takım imza kampanyalarına tepki göstermişti.

Bunun üzerine (2012’de) Gergerlioğlu ve tayfası sitemiz aleyhine de imza kampanyası başlatarak, Habervaktim’i susturmak istemişlerdi. Gergerlioğlu ve tayfası Taraf, Özgür Gündem gibi FETÖ ve PKK medyası ile Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar gibi isimlerden destek görmüştü.

Gergerlioğlu ve tayfası bununla da yetinmeyerek sitemiz ve sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Akkaya aleyhine savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

HERKES SEYREDERKEN HABERVAKTİM BUNLARLA MÜCADELE EDİYORDU

Gergerlioğlu’nun bugün PKK propagandasından görevden uzaklaştırılmış olması, muhafazakar medyada herkes susup seyrederken, yer yer de desteklerken Habervaktim’in bunların gerçek yüzüne işaret eden cesur yayınlarındaki haklılığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.