Palamut satışı 14 kat arttı

Palamut satışı 14 kat arttı
Palamutun bolluğu vesilesiyle vatandaşın yüzü güldü! İzmir Balık Hali'ndeki satışlar 14 kat arttı.

Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali Şube Müdürü Polat "Geçen yıl eylül ayında 5 bin 870 kasa palamut satılırken bu sene aynı dönemde 81 bin 784 kasa palamut satışı yapıldı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali Şube Müdürü Murat Polat,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamut sezonunun bu yıl bereketli geçtiğini  belirtti.

Palamutun yanında diğer balık türlerinin satışının sönük kaldığına  dikkati çeken Polat, "Geçen yıl eylül ayında 5 bin 870 kasa palamut satılırken bu  sene aynı dönemde 81 bin 784 kasa palamut satışı yapıldı. Palamut satışları 14  kat arttı." diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Balıkçılık ve Av Malzemeleri Grubu Meslek Komitesi  Üyesi Şahin Çakan ise palamutun 6-7 yılda bir bu kadar bol olduğunu,  vatandaşların da bu balığa yoğun ilgi göstererek durumu değerlendirdiğini dile  getirdi.

Geçen yıl 50 liraya zor bulunan palamutun bereketli sezondan dolayı  5-10 lira arasında satıldığını ifade eden Çakan, "Halde Sabah 5'den itibaren  hareketlilik yaşanıyor. Türkiye'nin her yerinden alıcılar buraya geliyor.  Hakkari'ye, Van'a, Batman'a balık satışı yapıyoruz." dedi.

Çakan, palamutun gölgesinde kalan diğer balık türlerinin satışlarında  gelecek aylardan itibaren artış olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.