Şebnem Schaefer:'Hainliği Almanlara anlattım'

Şebnem Schaefer:'Hainliği Almanlara anlattım'
Alman asıllı manken Şebnem Schaefer, üniversiteden mezun olup Türkiye’ye döndü. Çocuk programları yapmaya hazırlanan Schaefer, “Burası benim vatanım” dedi.

Uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen Şebnem Schaefer, sessizliğini bozdu. Şu sıralar, kendi yazdığı bir çocuk programıyla ekrana gelmeye hazırlanan Schaefer, bir taraftan da ileride Türk-Alman ilişkileri üzerine bir şeyler yapabileceğinin sinyallerini verdi.

Uzun zamandır ortalıklarda yoktunuz. Neler yaptınız?

Evet her şeye bir ara verip Almanya’da okulumu bitirmeye döndüm ve siyaset bilimi okudum. İşlerimden dolayı üniversite ve işi birlikte yürütemiyordum. Şimdi iş zamanı artık...

Neden siyaset okudunuz?

Almanya’da çeşitli kadın kollarında çalışıyordum. O dönem siyasete yakınlaştım. Bir de o zaman bana hep Türkiye ve Avrupa Birliği ile ilgili sorular soruyorlardı.  Soruları cevaplamak için Almanya Türkiye’yi takip etmeye başladım oradan bir ilgiyle siyasete karar verdim. 

Türkiye’de siyasete girmeyi düşünür müsünüz?

Şu an biraz zor geliyor. Bir de siyaset kolay değil biraz daha tecrübeye ihtiyacım var. İleride belki Türk-Alman ilişkileri üzerine bir şeyler yaparım. Bir köprü vazifesi görmeyi çok isterim. Tabii Türklüğüm daha ağır basıyor. Kendimi daha çok Türk gibi hissediyorum kan çekiyor sanırım. Almanları hala soğuk buluyorum.

Peki şimdi modelliğe kaldığı yerden devam mı edeceksiniz?

Modellik benim için artık hobiye dönüştü. Bu yüzden çocuklara yönelik bir şeyler yapmayı istiyorum. 

Oyunculuğa da mı sıcak bakmıyorsunuz artık?

Evet ona da sıcak bakmıyorum. Çünkü zamanında oyunculuk da yaptım sunuculuk da. Birçok şeyi yapınca dağılıyorsunuz. Bu saatten sonra çok güzel bir rol gelirse ancak oynarım.

Ne yapmak istiyorsunuz çocuklarla ilgili?

Birkaç sene önce çocuk programı yapmıştım ‘Şebnem Schaefer Muhteşem Çocuklar’ diye. O proje bittikten sonra aklıma yeniden tek başıma bir çocuk programı yapma fikrini koydum. Şimdi eğitmenlerden destek alarak 40-45 dakikalık bir program hazırladım Trt’ye sunmak istiyorum bu projemi. Bu proje hem çocuklara hem de büyüklere hitap eden eğlence programı olacak.

Nereden geliyor çocuklara olan bu ilgi?

O çocuk programını yaptıktan sonra başladı. Çocukların ablaları olmayı tercih ediyorum ama biyolojik yaşım gereği de annelik duygusu da gelmeye başladı.

Anne olmayı istiyor musunuz?

İki seneden beri anne olma fikri hoşuma gitmeye başladı. 30 yaşıma kadar kendimi çocuksu hissediyordum ama artık o sorumluluğu alabileceğimi hissediyorum.

Formunuzu nasıl koruyorsunuz?

Çok spor yapıyorum b-fit’de istasyon yaparak çalışıyorum. Bir de yediklerime dikkat ediyorum tabii ki. Ama çikolatayı çok seviyorum. Ama 30 yaşından sonra kiloma daha çok dikkat etmek zorunda kaldığımı fark ettim.

30’lu yaşlarda olmayı nasıl tanımlıyorsunuz?

Lise yıllarımda sivilce problemi çekiyordum ve ‘Bu sivilcelerin gitmesi gerekiyor’ diyordum kendi kendime. Almanya’da da bir cilt doktorum vardı ve 30 yaşına kadar gider bu sivilcilerin meraklanma demişti. Bende 30 yaşıma geldiğinde gitse ne olur gitmese ne olur demiştim. ‘Olur mu kadının esas en güzel yaşları 30’dan sonra başlar’ demişti. Şimdi anladım ki hakikaten öyleymiş. Artık daha çok kendimi biliyorum daha tecrübeliyim ve hayatın tadını daha yeni çıkarmaya başladım. Çünkü önceden her şeyi kafama takardım artık rahatım ve insan ilişkilerim daha kuvvetli. Karakterimin de oturduğunu düşünüyorum.

“Modellik artık hobiye dönüştü. Çocuklara yönelik bir şeyler yapmak istiyorum.”

“İki senedir anne olma sorumluluğunu alabileceğimi düşünüyorum. Bu fikir hoşuma gitmeye başladı.”

Bize yapılan hainliği anlattım

15 Temmuz gecesi nerdeydiniz Almanya’da mı?

Evet Almanya’daydım. Çok üzüldüm tüm yaşananlara. O yaşananlardan sonra Türkiye’ye nasıl gideceksin dediler vatanım orası benim tabii ki gideceğim dedim. Ancak durumu anlatırken bazen çaresiz kalıyorsunuz ama ben yine bize yapılan hainliği anlatmaya çalıştım. Çünkü ben anlatınca fikirleri değiştiriyor insanların. Hatta demokrasi nöbetlerine de katılmayı çok istedim. Ama bir türlü gelemedim ancak gönlüm hep buradaydı. Bence Türkiye bu olaydan sonra çok güçlendi daha da güçlenecek diye tahmin ediyorum.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.