Adıyaman kırsalındaki PKK operasyonu sürüyor

Adıyaman kırsalındaki PKK operasyonu sürüyor
PKK'lı teröristlerin yakalanması için yaklaşık 250 güvenlik gücünün katıldığı operasyon hız kesmeden Adıyaman'da devam ediyor.


Güvenlik güçleri tarafından kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Yazıbaşı, Akçalı ile  Çamyurdu Köyü'nde insansız hava araçlarıyla tespit edilen 19 kişilik PKK'lı grubun yakalanması için başlatılan operasyonda, dün sağlanan ilk temasta Uzman Çavuş 28 yaşındaki Emin Alpay yaralandı. Helikopterle Polis Özel Harekat Şubesi pistine taşınan ve ambulansla götürüldüğü Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Alpay'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. PKK'lı grubun yakalanması için başlatılan operasyonu Adana Jandarma Bölge Komutanı  Tümgeneral Hacı İlbaş yönetiyor. Diyarbakır'dan gelen jandarma ile polis özel harekat ekiplerinin de dest verdiği operasyona yaklaşık 250 güvenlik gücünün katıldığı belirtildi.
 
Giriş ve çıkışların jandarma tarafından kontrollü sağlandığı ve sık sık silah seslerinin geldiği operasyon bölgesindeki PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi için 50 kilometrekarelik alan çembere alındı. Olası orman yangınına hızlı müdahale etmek amacıyla itfaiye, yaralanmalara karşı da sağlık görevlileri bölgede hazır bekletiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.