Bakan Arslan'dan köprü ücreti açıklaması!

Bakan Arslan'dan köprü ücreti açıklaması!
Ulaştırma Bakanı Arslan, yeni yapılan Yavuz ve Osmangazi köprülerindeki ücretlerin dünyadaki örneklerinden daha pahalı olmadığını savundu.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'la yaptığı görüşme sonrası bir yazı kaleme aldı. Andaç'ın yazısında, Bakan Arslan'ın köprü ücretleriyle ilgili dikkat çekici sözleri de yer aldı. İşte Milliyet'te yer alan yazıdan bir bölüm:

YENİ KÖPRÜLER PAHALI DEĞİL

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerinin yüksek bulunan geçiş ücretleriyle ilgili olarak, dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında alınan ücretin pahalı olmadığını kaydetti.

FSM VE 15 TEMMUZ KÖPRÜLERİNİN ÜCRETİ UCUZ

Hatta Bakan Arslan, “Bizim her iki köprü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü) ve otoyollarda fiyatlar yurtdışı emsallerine göre çok düşük kaldı” diyerek, gelişmelere farklı bir bakış açışı da getirdi.

ESKİ VE YENİ KÖPRÜ ÜCRETLERİ ARASINDA DENGE OLMALI

Yeni köprülerle, diğer iki köprünün geçiş ücreti arasında denge olması gerektiğini ifade eden Arslan, bu sözlerinden “köprülere zam gelecek” çıkarımı yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Ancak Arslan, bunun ileride bir artış yapılmayacağı anlamını da taşımadığına dikkat çekti.

GARANTİ GEÇİŞLERDE İŞLER TIKIRINDA

Garanti geçişte işler tıkırında... Yeni köprülerdeki geçişlerde devlet garantisi konusuna değinen Arslan, “Bu tür projelerde devlet garantisi de dahil risk katsayısının aşırı yükselmesini engelleyecek bir anlaşma yapmanız lazım ki projeniz kabul görsün. Osmangazi için başlangıçta günlük 15 bini öngördük. Şu an 20 bin… Garanti ise 40 bin araç. 6 ay, 1 senede bu rakamı yakalayacağız” dedi.

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 110 bin araç geçiyor. Beklentimiz üzerinde”diyen Arslan, başlangıçta 50 binlik öngörü olduğunu hatırlatarak iki mislini yakaladıklarını kaydetti. Garanti 135 bin araca denk geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum