Musul operasyonu resmen başladı

Musul operasyonu resmen başladı
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul operasyonunun başladığını resmen açıkladı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, Musul'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonun başladığını söyleyerek, kent merkezine sadece ordu ve polis güçlerinin gireceğini bildirdi.


Operasyonla ilgili, Musul halkının güvenlik güçleriyle dayanışma içerisinde olmasını isteyen İbadi, operasyona katılacağı belirtilen ve tüm hazırlıklarıyla cephelere konuşlandırılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinden, Türkiye'nin eğittiği Musullu yerel güçlerden oluşan Ninova Muhafızları'ndan ve Şii milis gücü Haşdi Şabi'den ise söz etmedi.

15 BİN İLA 18 BİN PEŞMERGENİN KATILMASI BEKLENİYOR

Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, konuşlandıkları Hazır cephesinden terör örgütü DAEŞ'e üç koldan saldıracak. Operasyonlara 15 bin ila 18 bin Peşmergenin katılması bekleniyor.

İLK AŞAMA 48 SAAT

11 saatlik güvenlik koordinasyon toplantısı sonrasında gece saatlerinde başlatılan ve Bağdat, Erbil ve koalisyon güçleri tarafından yürütülen Musul operasyonu 5 aşamadan oluşacak. Operasyonun ilk aşamasının 48 saat sürmesi beklenirken, koşulların beklendiği gibi olması durumunda ikinci aşamanın 6 gün sürmesi tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.