Kerry'den tehlikeli ima

Kerry'den tehlikeli ima
Kerry, mezhepsel bir çatışmayı tahrik edecek daha büyük bir savaşın veya süper güçler arasında yıkıcı sonuçları olacak bir çatışmanın ateşini yakmak istemediklerini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın ev sahipliğinde ‘Fikirdaş Ülkeler Grubu'nun temsilcilerini bir araya getiren Suriye toplantısı sonrasında İngiliz mevkidaşıyla birlikte basına açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye konusunda görüşmelerin ötesine geçmek zorunda olduklarının bilincinde olduğunu belirterek, "Ancak bölgede mezhepsel bir çatışmayı tahrik edecek daha büyük bir savaşın veya süper güçler arasında yine yıkıcı sonuçları olacak bir çatışmanın ateşini yakmadığımıza emin olmalıyız" diye konuştu.

Rusya'nın Suriye'de gerçek çözümün siyasi olacağını söylediğini ancak bunu eylemleriyle de desteklemesini isteyen Kerry, "Dün Lozan'da bu hedefe nasıl ulaşacağımız konusunda samimi bir görüşme yaptık. Ruslar ve İranlılar da oradaydı. Ancak bu zor görünüyor" değerlendirmesini yaptı. Lozan görüşmesinde ateşkes teklifinin önümüzdeki günlerde, yeni bir şekilde nasıl denenebileceğini ele aldıklarını belirten Kerry, bugün Londra'da gerçekleştirilen toplantıda da buna yönelik bir dizi fikrin gündeme geldiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.