Irak'ta İran'ın 9 askeri kampının ne işi var?

Irak'ta İran'ın 9 askeri kampının ne işi var?
İran'ın, Irak'ta Tuzhurmatu ile Dohuk arasında 9 askeri kampı olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Türkiye'nin Başika'daki askeri varlığına sürekli dil uzatan ve Türk askerini 'işgalcilik'le suçlayan Irak Başbakanı İbadi'nin söz konusu İranolunca nasıl sessiz kaldığını yazdı.

İşte Selvi'nin yazısından ilgili kısım:

"Başika Kampı’ndan dolayı Türkiye’ye seviyesizce dil uzatan Irak Başbakanı Haydar El İbadi şu ana kadar İran’ın askeri varlığına tek bir söz etmedi. Oysa Tuzhurmatu ile Dohuk arasında İran’a ait 9 askeri kamp bulunuyor.

PKK MUSUL'A GİRERSE...

PYD-YPG girdiği her yerde etnik temizlik yapıyor. Uluslararası Af Örgütü’nün Suriye’de YPG’nin ele geçirdiği 14 köyde yaptığı etnik temizliği ortaya koydu. PYD’nin babası olan PKK’nın Musul’a girmesi durumunda daha fazlasını yapacağından kuşku yok. PKK’nın, Kandil’den sonra ikinci üssünü Sincar’da açmasına izin verildi. Türkiye’nin kararlı tutumu nedeniyle ABD, operasyona PKK’nın katılmayacağı güvencesini verdi. Ancak sahada kontrolü gerekiyor. Çünkü PKK’nın, Ezidi kılıfıyla, Sincar Direniş Birlikleri (YBŞ) adı altında  Musul’a girmeye çalıştığı biliniyor.

Türkiye, Musul’da mezhebi ve etnik değişim yapılmasına engel olmakta kararlı. Çünkü hem Irak’taki kaosun hem Suriye’deki içsavaşın bedelini biz ödüyoruz.

TÜRKİTE GÖÇ DALGASINDAN ENDİŞELİ

Türkiye’nin Musul’a girmek gibi bir hedefi yok. Ama Musul’dan yüz binlerce göç dalgasından endişe ediliyor. Nereye gelecekler? Türkiye’ye elbette ki. Türkiye bu kez Irak’ın içinde tedbir almakta kararlı. Peşmerge ve Ninova Güçleriyle birlikte, Irak’ın kuzeyinde Musul ile Türkiye sınırının arasında, 10 kilometrelik bir alanı Tampon Bölge yapmayı planlıyoruz. Aynen Fırat Kalkanı ile Suriye’de yaptığımız gibi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.