Peşmerge istedi, operasyon durdu!

Peşmerge istedi, operasyon durdu!
DAEŞ'in Musul'dan temizlenmesi için başlatılan operasyonunun hız kesmesinin nedeni belli oldu.

ABD, Irak Özel Kuvvetleri ve peşmerge güçlerinin başlattığı ‘Musul harekâtı’nın ikinci gününde operasyon ‘hız kesti’. Irak ordusundan yapılan açıklamada, ilerlemenin durdurulma talebinin peşmerge güçlerinden geldiği belirtildi. Peşmerge güçlerinin ele geçen köylerde patlayıcı ve mayın temizliği yaptığı öğrenildi

Irak’ın Musul kentini DEAŞ terör örgütünden almak için önceki gün ABD, Irak Özel Kuvvetleri ve peşmerge güçlerince başlatılan kara harekâtının ikinci gününde Irak ordusu Kayyara cephesinden Musul’a doğru harekete geçti ve El-Zaviyah Köyü’nü aldı. Irak ordusuna, Irak Hava Kuvvetleri ve koalisyon güçleri uçakları da destek verdi. İki günün sonunda 20 köy ile 200 kilometrekareden fazla alan DEAŞ’tan kurtarılırken DEAŞ’lı bir militanın Irak tankçı birliğine yönelik bombalı intihar saldırısında 70 Irak askeri öldü. Irak ordusu ise çatışmalarda 20’den fazla DEAŞ üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

PKK’DAN AYRILAN PEŞMERGE ÖLDÜ

Musul operasyonuna 4 bin peşmerge ile destek veren Irak Bölgesel Kürt Yönetimi güçlerinin önceki gün harekete geçtiği Hazır cephesinde ise dün sessizlik hâkimdi. Irak ordusundan yapılan açıklamada, ilerlemenin durdurulma talebinin peşmerge güçlerinden geldiği belirtildi. Hazır cephesinden DEAŞ kontrolünde olan Hamdaniye bölgesindeki DEAŞ hedeflerine aralıklarla top atışları yapılırken, alınan köylerde patlayıcı temizliği yapıldığı öğrenildi. Peşmerge güçlerinin Musul’a 10 kilometre uzaklıktaki Naveran bölgesine operasyon düzenlemek için bölgeye askeri araç ve silah sevkıyatı yaptığı belirtildi.

Musul operasyonunda önceki gün hayatını kaybeden 6 peşmergeden birinin ise Mardin’in Kızıltepe İlçesi nüfusuna kayıtlı, terör örgütü PKK’dan ayrılıp peşmergeye katılan Servet Abişka olduğu açıklandı. Abişka’nın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.