Diyarbakır'da bombalı saldırıda kullanılacak 5 araç ele geçirildi

Diyarbakır'da bombalı saldırıda kullanılacak 5 araç ele geçirildi
Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda saldırıda kullanılacağı tahmin edilen 5 araç ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır'da çeşitli ilçelerde yapılan operasyonlarda; bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen 5 araç ile 6 ton 91 kilogram esrar ve 10 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin kırsalındaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanlarının tahrip edilmesi ve terör örgütü PKK'nın finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu ekim alanlarının imha edilmesi ve imal edilen uyuşturucunun ele geçirilmesi amacıyla 17 Ekim'de başlatılan operasyonu başarıyla tamamlandı.

xcnhi_1476863443_4319.jpg

'PATLAYICI İMHA EDİLDİ'

Operasyonda, PKK'lı teröristlerce yağmalanarak Lice kırsalına getirilen ve bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen 5 araç ele geçirilirken, belirlenen 3 el yapımı patlayıcı da yerinde imha edildi, 2 geçici barınma alanı ile 1 sığınak kullanılamaz hale getirildi. Sığınak ve barınaklarda 1 uzun namlulu silah, 5 şarjör, 143 fişek, 2 ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda sağlık ve yaşam malzemesi bulundu.

Çalışmalarda, uyuşturucu ve uyarıcı hap ticareti yapmak suçundan aranan 3 kişi gözaltına alınırken, 10 bin kök Hint keneviri, 4 ton 951 kilogram kubar esrar ve 1 ton 140 kilogram toz esrar da ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.