Şenol Güneş: "Kazanmış olmak bizim için büyük bir olay"

Şenol Güneş: "Kazanmış olmak bizim için büyük bir olay"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Napoli karşısında kazanmış olmalarının kendileri için sevindirici olduğunu ancak her şeyin bitmediğini söyledi.

Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Napoli'yi 3-2 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, grup lideri ile karşılaştıklarını anımsatarak, "Kazanmamız, bizim adımıza çok sevindirici. Galip gelmemiz grubu biraz daha karıştırdı. Benfica deplasmanda yendi. Dolayısıyla 3 takım da kafa kafaya geldi. İyi bir takımla oynadık." dedi.

Deneyimli teknik adam, Napoli'nin ilk yarıda özellikle kısa, teknik, hareketli oyuncularıyla oynamaya çalıştığını belirterek, "Biz de iyi savunma yapıp, aldığımız toplarla hızlı çıkmayı düşündük. İlk yarıda gol attık ama rakip bizi daha fazla ezdi. İkinci yarı oyuna hakim olduk, bu sefer de penaltılar bizi oldukça etkiledi. Maç 2-2 bitseydi normal karşılanırdı. Onlar yense biz üzülürdük, biz yenince da onlar üzüldü. Kazanmış olmak bizim için büyük bir olay, sevindirici ama burada her şey bitmiyor. İyi bir takımla yine kendi sahamızda oynayacağız." diye konuştu. 

Beşiktaş aleyhine 2 penaltı kararı veren hakem hakkında da değerlendirmede bulunan Şenol Güneş, "Hakeme güven duymadığımı söyleyebilirim. Penaltı pozisyonlarıyla ilgili net yorum yapmak istemiyorum… Ama ilk iki maçta 2 penaltısı verilmeyen takım olarak burada iki penaltı verilince sinirlendik." değerlendirmesini yaptı.

"Aboubakar görevini yaptı"
Şenol Güneş, Kamerunlu golcüleri Aboubakar'ın ortaya koyduğu oyunun önemli olduğunu kaydederek, "Özellikle çıkışlardaki hızıyla, top taşımasıyla ayrıca gol atmasıyla bize katkı yaptı. Daha sağ kanatta Ghoulam etkili geliyordu, onu da kontrol etme adına başarılı işler yaptı. Herkes gibi görevini yaptı." dedi.

Trabzonspor'un görev yaptığı dönemde 2011'de Inter'i yenmiş olmalarının hatırlatılmasıyla ilgili olarak Güneş, "Çalışana Allah yardım ediyor. Şans da oluyor." ifadesini kullandı.

Napoli cephesi
Napoli Teknik Direktörü Maurizio Sarri ise kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, penaltı pozisyonlarına değindi.

Maçtaki 2 penaltı pozisyonunu değerlendiren Sarri, "İlk penaltı pozisyonunu görmedim ama ikincisi penaltıydı. Türk takımının şikayet etmesini gerektirecek bir durum yok. Bizim de golümüzü ofsayt diye iptal ettiler." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.