Mehmet Ağar ve Fehmi Koru FETÖ sorularını cevaplayacak

Mehmet Ağar ve Fehmi Koru FETÖ sorularını cevaplayacak
Türkiye'nin eski İçişleri Bakanlarından olan Mehmet Ağar, gazeteci Fehmi Korku ve akademisyen Doç. Dr. Yavuz Çobanoğlu Meclis araştırma komisyonunda Fetullahçı Terör Örgütü’yle ilgili milletvekillerinin sorularını cevaplayacak.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu bugün eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, gazeteci yazar Fehmi Koru v dinleyecek.

AĞAR 1976’DAN BERİ İÇİŞLERİ’NDE

1976 yılında kaymakam yardımcısı olarak İçişleri Bakanlığı bünyesine giren Ağar, 1995 yılına kadar yani tam 19 yıl “kaymakam, polis müdürü, vali ve emniyet genel müdürü” olarak çeşitli koltuklarda bakanlık bünyesinde hizmet vermişti. 1995’te siyasete atılan Ağar daha sonra İçişleri Bakanlığı koltuğunda da oturmuştu. 2002 yılında Doğru Yol Partisi genel başkanlığına gelen Ağar 2007’ye kadar siyasi arenada boy göstermişti. Ağar son olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen demokrasi mitinglerinde görülmüştü.

KORU ‘ARABULUCU’ OLARAK ANILMIŞTI

Gazeteci Fehmi Koru’nun ismi ise 17 Aralık süreci öncesinde AKP ve Fethullah Gülen arasında ‘arabulucu’ rolüyle gündeme gelmişti. Gazeteci Koru, ABD’ye yaptığı ziyaretin dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Erdoğan’ın “bilgisi ve isteği dahilinde” gerçekleştiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.