Ersoy Dede’den Şamil Tayyar’a Ergenekon göndermesi

Ersoy Dede’den Şamil Tayyar’a Ergenekon göndermesi
24 TV ve TRT Radyo 1’in tecrübeli sunucusu Ersoy Dede, Star gazetesindeki köşe yazısında, meslektaşı da olan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’a çarpıcı bir göndermede bulundu.

Ersoy Dede, bugün FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkan Ergenekon davalarının görüldüğü yıllarda, süreci destekleyen ve FETÖ kıyımına uğrayan askerler aleyhine cilt cilt kitaplar basıldığını belirterek, “Bu sürecin propaganda ayağında bizzat yer almış isimlerin şimdi kenardan, “kahrolsun bu darbeciler” demesi, çok da gerçekçi değil..” dedi.

Malum, Şamil Tayyar’ın yıldızı Ergenekon soruşturma ve davaları sürecinde parlamış; o dönem Star Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı olarak Ergenekon aleyhine kitaplar bile yazmıştı. 

Star’dan Ersoy Dede’nin Şamil Tayyar’ın o kitaplarına atıfta bulunduğu yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı Külliyesine bomba yağdıran pilot Müslim Macit, ifadesinde, cuntanın FETÖ bağlantısını belirgin biçimde ifşa etti.. “..Bu esnada bizim yani Hizmet hareketinin... Cemaat’in... Darbe yaptığımızı biliyordum. Bilerek atış yaptım....” dedi.. Bu ifade, yanındaki diğer pek çok unsurla birlikte 15 Temmuz’un FETÖ tarafından verilen talimatla planlandığına açık bir referans niteliği taşıyor.. O vakit savcıların yapması gereken çok önemli bir şey var.. 

 15 Temmuz’a giderken döşenen taşların peşinde düşmek..

Bu kalkışma için, önce TSK’da uygun kadro yapısının oluşması sağlandı..

Bunun için de Ergenekon, Balyoz, Askeri casusluk gibi davalar kullanıldı..  

15 Temmuz’u o kumpas davalarından ayrı düşünemeyiz.  

Peki o yıllarda, bu kumpas davalarının kamuoyunca meşru görülmesi için, kıyıma uğrayan generaller hakkında, “.. ama onlar da hakketmiş be kardeşim..” denmesi için, yayınlar yapıldı, yazılar yazıldı, kitaplar basıldı cilt cilt.. Bu sürecin propaganda ayağında bizzat yer almış isimlerin şimdi kenardan, “kahrolsun bu darbeciler” demesi, çok da gerçekçi değil..”

ARALARI AÇIK

Ersoy Dede ile Şamil Tayyar, birkaç gün önce sosyal medya hesaplarından atışmışlardı. Ersoy Dede, Şamil Tayyar’ı “Kurtlar Vadisi’ni FETÖ’cü ilan eden türkücü Nihat Doğan’la aynı kanalda program yapmakla” eleştirmiş, Şamil Tayyar da Ersoy Dede’ye twitter hesabından çok sert tepki göstermişti. Tayyar sonra o twet’leri silmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.