ABD'de seçimden sonra kaos yaşanacak!

ABD'de seçimden sonra kaos yaşanacak!
Donald Trump, Ohio'da seslendiği yandaşlarına, 8 Kasım'daki seçime ilişkin, “Eğer kazanırsam, bu büyük ve tarihi başkanlık seçimlerinin sonuçlarını kabul edeceğim” dedi.

Trump, Demokrat rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın seçimlere hile karıştırdığı yönündeki iddialarını yineleyerek “Tüm seçmenlerime ve destekçilerime ve de tüm Amerika Birleşik Devletleri halkına söz vermek ve taahhüt etmek isterim ki, eğer kazanırsam bu muhteşem ve tarihi başkanlık seçiminin sonuçlarını tamamıyla kabul edeceğim” ifadelerini kullandı.

DEHŞET VERİCİ

Trump'ın önceki gün, seçim sonuçlarını tanımayabileceği sinyali vermesi ülkede büyük tartışmalara neden oldu. ABD Başkanı Barack Obama, Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmeyebileceği yönündeki açıklamasının “tehlikeli” olduğunu söyledi. Obama, “Düşmanlarımızın işini onların yerine yapmış oluyorsun, çünkü bizim demokrasimiz, halkımızın attığı oyların ne kadar önemli olduğuna dair inancına dayanıyor” dedi. Rakibi Hillary Clinton, Trump'ın bu sözleri üzerine “Bu korkunç bir şey. Demokrasimizi aşağılıyor, karalıyor, ben bilhassa dehşete kapıldım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.