Türk-Rus yakınlaşması Yunanlıları korkuttu

Türk-Rus yakınlaşması Yunanlıları korkuttu
Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşmayı değerlendiren Yunan yazar, gelişmelerin kendilerini kaygılandıracak şekilde ilerlediğini söyledi.

Rusya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın üzerinde günler geçmesine rağmen, anlaşmanın etkileri Yunan medyasında sürüyor.

Konuyu köşesine taşıyan Yunan yazar Stavros Cimas, sonsuza kadar dostluk ve düşmanlığın olmadığını sadece çıkarların söz konusu olduğunu hatırlattı.

ERDOĞAN İSTEDİĞİNİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir pazarlık yaparak Ruslardan istediğini aldığını söyleyen Yunan yazar, Türkiye'nin anlaşmadan oldukça karlı çıktığının altını çizdi.

BİZİ KAYGILANDIRACAK ŞEKİLDE..

Yunan yazar Stavros Cimas, yazısında şu ifadelere yer verdi; "Ruslar, aslında savaşmakta oldukları Ukrayna’yı böylelikle bertaraf ediyorlar, Türkiye’nin de enerji alanında statüsü yükseliyor hem de topraklarından İran’ın boru hatlarının da geçtiği ve gözünü Doğu Akdeniz enerji sarnıcına dikmiş olduğu düşünülürse bizi kaygılandıracak şekilde yükseliyor."

TÜRK AKIMI PROJESİ NEDİR

Avrupa'ya doğalgazını Ukrayna üzerinden satan Rusya, bu ülke ile yaşadığı sorunlar ardından doğalgazını alternatif bir yolla taşımak istiyordu. Türk Akımı projesi bu nedende gündeme geldi. Doğalgaz hattı, Rus gazını Karadeniz'in altından geçerek Türkiye topraklarına ve buradan da Yunanistan üzerinden Avrupa'ya taşımayı öngörüyordü.

Her biri 15 milyar 750 milyon metreküp kapasiteli 4 hattan oluşacak Türk Akım’ının 910 kilometresi Karadeniz’in altından geçecek. Trakya’dan Türkiye topraklarına girecek hattın kara bölümündeki uzunluğu da 260 kilometre olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.