Galatasaray Trabzonspor maçı saat kaçta hangi kanalda muhtemel 11'ler

Galatasaray Trabzonspor maçı saat kaçta hangi kanalda muhtemel 11'ler
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u konuk ediyor. Futbolseverlerin merakla beklediği Galatasaray - Trabzonspor maçı hangi kanalda?

Süper Lig'in 8. haftası dev bir karşılaşmaya sahne olacak. Galatasaray TT Arena'da Trabzonspor'u konuk edecek. Karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Her iki takım Süper Lig'de daha önce 86 kez karşı karşıya geldiler. Galatasaray ligde 17 puanla 3. sırada yer alırken, Trabzonspor 7 puanla 14. sırada yer alıyor. Peki merakla beklenen Galatasaray - Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Maç öncesi bilgiler ve muhtemeler 11'leri haberimşzd bulabilrsiniz...

Galatasaray daha önce Trabzonspor ile evinde oynadığı 43 maçın 24'ünü kazandı. (11 M 8 B)

Ersun Yanal, teknik direktör olarak Trabzonspor'un başında çıktığı son üç maçta Galatasaray'a yenilmedi (2G 1B).

Ersun Yanal, Galatasaray'a karşı (Trabzonspor, Eskişehirspor ve Fenerbahçe ile) çıktığı son sekiz maçın üçünü kazandı (4B 1M).

Galatasaray ligde evinde oynadığı son dört maçı kazandı; sarı kırmızılılar en son Nisan-Mayıs 2015'te iç sahada üst üste beş maç kazanmıştı.

Galatasaray, 2011-12 sezonundan bu yana en az gol yediği lig başlangıcını yaptı (yedi maç, beş gol).

Galatasaray, 2009-10 sezonundan (6G 1B) bu yana ilk defa yedinci haftayı namağlup geçirdi.

Trabzonspor, ilk yedi haftada topladığı yedi puanla tarihinin en kötü lig başlangıcını tekrarladı (1974-75 ve 2002-03'te bir galibiyet, dört beraberlik; 1974-75'te galibiyet üç puan hesaplanarak).

Trabzonspor, Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son altı maçı kaybetti ve tarihindeki en kötü yenilgi serisini yaşıyor. Bordo mavililer, aynı zamanda son beş deplasman maçında da gol atamadı.

Eren Derdiyok Süper Lig'de Trabzonspor'a karşı forma giydiği iki maçta üç gol attı. Derdiyok'un ligde daha fazla gol attığı başka rakibi yok (Beşiktaş ile birlikte).

Selçuk İnan Galatasaray formasıyla Trabzonspor'a karşı forma giydiği 11 maçta dört gol attı. Selçuk'un Galatasaray kariyerinde Süper Lig'de daha fazla gol attığı bir takım yok.

Muhammet Demir, Süper Lig'de Galatasaray'a karşı forma giydiği altı maçta üç gol attı.

Galatasaray, Süper Lig'de maçların ilk 15 dakikalarında en fazla gol atan takım (4). Trabzonspor ise ilk yarılarda sadece bir gol atabildi.

Galatasaray, Süper Lig'in en fazla şut çeken takımı (109); Trabzonspor ise Beşiktaş'ın ardından üçüncü sırada (103). Ancak Trabzonspor, %3,6'lık gole çevirme oranıyla bu alanda ligin en başarısız ekibi.

Trabzonspor, ligin en fazla ikili mücadele kazanan takımı (488). Galatasaray ise bu alanda dördüncü sırada (401).
Trabzonspor'un bu sezon yediği 10 golün dokuzu ikinci yarılarda geldi.

Bu sezon en az beş maça çıkan kaleciler arasında en yüksek kurtarış oranı Fernando Muslera'ya ait (%83,9). Onur Kıvrak ise %64,3'lük kurtarış oranı ile 17 kaleci arasında 14. sırada yer aldı.

Bruma, Süper Lig'de bu sezon oynadığı yedi maçta altı gole katkıda bulundu (üç gol, üç asist).

Galatasaray - Trabzonspor maçı hangi kanalda?

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşma Lig Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

GALATASARAY'DA MUHTEMEL 11'LER

(4-2-3-1) Muslera - Sabri, Chedjou, Hakan, Carole - Selçuk, Tolga - Yasin, Sneijder, Bruma - Eren

TRABZONSPOR'DA MUHTEMEL 11'LER

(4-2-3-1) Onur - Zeki , Uğur, Durıca, Mustafa Akbaş - Okay, Onazi - Bero, Mehmet Ekici, Castillo - N'doye

HAKAN BALTA KADRODAN ÇIKARTILDI

Galatasaray'da bu akşamki Trabzonspor maçı öncesinde şanssız bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılıların tecrübeli savunma oyuncusu Hakan Balta, sakatlığı nedeniyle Trabzonspor karşılaşmasının kadrosundan çıkarıldı.

Türk Telekom Arena'daki maçta Hakan Balta'nın yerine Semih Kaya'nın oynaması bekleniyor.

SNEIJDER DÖNÜYOR

Galatasaray'ın yıldız ismi Wesley Sneijder, sakatlığı sonrası Trabzonspor müsabakasıyla yeniden sahaya dönecek.

Hollanda Milli Takımı'nda sakatlanan ve son oynanan Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Sneijder'in ilk 11'de olması bekleniyor. 

Sarı-kırmızılı ekipte Kolbeinn Sigthorsson'un tedavisi sürerken, henüz tam hazır olmadıkları belirtilen Nigel de Jong ile Serdar Aziz'in süre alıp almayacakları belli değil.

11 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray, Trabzonspor müsabakası öncesi, son 11 resmi maçını kaybetmeyerek önemli bir seriye imza attı.

Son yenilgisini, geride kalan sezon ligin 32. haftasında evinde Beşiktaş'a 1-0'lık sonuçla alan sarı-kırmızılı ekip, ardından çıktığı 9 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupa maçında yenilgi yüzü görmedi.

Bu 11 maçlık seride, 8 galibiyet ve 3 beraberlik yaşayan Galatasaray, Fenerbahçe'ye karşı (1-0) Ziraat Türkiye Kupası, Beşiktaş'a karşı (Normal süre 0-0, penaltılarda 4-1) TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı.

TOLGA CEZA SINIRINDA

Galatasaray'ın başarılı isimlerinden Tolga Ciğerci, Trabzonspor maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde, Kardemir Karabükspor, Beşiktaş ve Antalyaspor maçlarında birer sarı kartı bulunan Tolga, Trabzonspor önünde oynayıp bir kez daha sarı kart görmesi halinde, 9. haftadaki Adanaspor karşılaşmasında takımdaki yerini alamayacak.

TRABZONSPOR ÇIKIŞ PEŞİNDE

Spor Toto Süper Lig'de ilk 7 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 yenilgi ile 7 puan toplayarak 12. sırada yer alan Karadeniz ekibi, kötü başladığı sezonda sarı-kırmızılı takımı yenerek taraftarlarının yüzünü güldürmek istiyor.

Bu sezon dış sahada oynadığı 3 maçta Gaziantepspor'a 1-0, Aytemiz Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a da 4-0 mağlup olan bordo-mavililer, Galatasaray karşısında deplasmanlardaki gol ve galibiyet özlemini sonlandırmayı amaçlıyor.

Deplasmanda en son geçen sezonun 27. haftasında 2 Nisan'da oynanan karşılaşmada Gaziantepspor'u 1-0 yenen ve bu maçın ardından 6 lig maçını kaybeden bordo-mavililer, 202 gün sonra dış sahada 3 puan çıkarmaya çalışacak.

Trabzonspor'da kırmızı kart cezalısı Aytaç Kara, takımda yer alamayacak. Akhisar Belediyespor maçında sakatlık geçiren Onazi'nin takımla birlikte çalışmalara başladığı ve forma giyecek durumda olduğu öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.