Çağlayan Adliyesi'nin FETÖ ablası tutuklandı

Çağlayan Adliyesi'nin FETÖ ablası tutuklandı
FETÖ'nün adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün adliyede çalışan kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerinden sorumlu olduğu tespit edilen “Rana” kod adlı FETÖ ablası Zeynep K. tutuklandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görevli kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerden sorumlu olduğu belirlenen "Rana" kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

ARKA PENCEREN KAÇMAK İSTEDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, örgütte "üst düzey abla" olduğu iddia edilen şüpheli Zeynep K., Esenyurt'ta ablasına ait bir evde polisin kapıyı çaldığı sırada arka pencereden kaçmak isterken yakalanmıştı.

İSTİHBARATA KARŞI KOYMA EĞİTİMİ ALMIŞ

Örgüt içi kullanılan gizli haberleşme programı Bylock'u yoğun şekilde kullandığı, ayrıca kendi altındaki gruplara da bu programı kurdurduğu ve bütün örgüt içi iletişimini Bylocok üzerinden sağladığı tespit edilen şüpheli Zeynep K.'nın, kendisine bağlı olduğu belirlenen 5 ev ablası ile her ev ablasının sorumlu olduğu ikişer evin bulunduğu ve yine her evde de 5-6 zabıt katibi barındırıldığı öne sürülmüştü.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Zeynep K. Adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda iddiaları reddeden Zeynep K. Soruşturmayı yürüten İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç tarafından 'silahlı terör örgütü yöneticiliği'suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildi.

Nöbetçi Hakimlikte de tüm iddiaları reddeden Zeynep K. Hakim Fevzi Keleş tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.