Trump'tan "e-posta skandalı" açıklaması

Trump'tan  "e-posta skandalı"  açıklaması
Trump, seçim kampanyası kapsamında Iowa eyaletinin Cedar Rapids kentindeki mitinginde, rakibi Clinton'a "e-posta skandalı" üzerinden yüklendi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı Donald Trump, Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton'ı, e-postalarına ilişkin Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) yeni soruşturma başlatacağını açıklamasını politize etmekle suçladı.

Cumhuriyetçi aday, FBI'ın, başkanlık seçimlerine 11 gün kala Clinton'ın e-postalarına ilişkin yeni bir soruşturma başlatacağını duyurması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu e-postaları "Watergate'ten sonraki en büyük siyasi skandal" olarak nitelendiren Trump, adaletin sonunda yerini bulmasını umut ettiğini söyledi.

Rakibi Hillary Clinton'ı FBI'ın "e-posta skandalı"na ilişkin yeni soruşturmasını politize etmekle suçlayan Trump, "Hillary Clinton, FBI Başkanı'nı e-postalarla ilgili mektubu sadece Cumhuriyetçilere göndermekle suçlayarak, bu soruşturmayı politize etmeye çalıştı. Büyük bir suç olmasa FBI, bu soruşturmayı yeniden başlatmazdı. Bu korkunç yanlışı düzeltme cesaretini gösterdiği için FBI'a saygı duyuyorum." diye konuştu.

CLİNTON E-POSTALARLA İLGİLİ FBI'A MEYDAN OKUDU

Öte yandan ABD'de Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton, e-postalarına ilişkin Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) yeni bir soruşturma başlatacağını açıklaması üzerine bunu gerektirecek bir bulgu bulunmadığını ve kendinden emin olduğunu belirterek, tüm gerçeklerin "tam ve eksiksiz" yayınlanmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.