Türkiye Cumhuriyeti 93 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti 93 yaşında
Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıl dönümü ülke genelinde, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenlerle coşkuyla kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet erkanının kutlamalarını kabul edecek. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve geliştirildiği, milli iradenin temsil edildiği Birinci Meclis ve TBMM olacak.

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü etkinlikleri için düzenlenecek geçit töreni TBMMile Birinci Meclis arasında yapılacak. Birinci Meclis'in önünde, Mehteran Birliği, 16 Türk Devletinin bayraklarının da yer alacağı alanda konser verirken, asker, polis, gazi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan gruplar TBMM'den Birinci Meclise yürüyecek.

Geçit törenine, Çanakkale, Kurtuluş, Kore ve Kıbrıs savaşlarını temsilen 120 askerin oluşturduğu tarihi bölük ve 210 kişilik tarihi Osmanlı Birliği'nin yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının himayesindeki yabancı öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarıyla renk katacak. 

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek fener alayı da renkli gösterilere sahne olacak. 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da yapılan darbe darbe girişimine karşı mücadele esnasında şehit olanların yakınları ile gaziler ve gazi yakınları da hem geçit töreninde hem de fener alayında yer alacak. 

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na 2 bin kişi davet edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanılığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verecek. Resepsiyona siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, sanatçılar, milli sporcular, akademisyenler ile askeri ve sivil protokolden 2 bin kişi davet edildi.

Külliyenin güney kapısından giren davetliler Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehteran Birliği ve 16 Türk Devleti'nin bayraklarıyla, kuzey kapısından girenler ise askeri bando tarafından karşılanacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.