İzmir'i Gültan Kışanak için kana bulayacaklardı! YAKALANDILAR

İzmir'i Gültan Kışanak için kana bulayacaklardı! YAKALANDILAR
İzmir Emniyet ekiplerinin bir eve düzenlediği baskında, Kışanak'ın gözaltına alınmasını bombayla protesto edecek 12 PKK'lıyı yakaladı.

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 12 zanlı gözaltına alındı.

GÜLTAN KIŞANAK İÇİN TERÖR PLANI

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ekipleri yaptığı çalışmalarda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grubun Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması nedeniyle eylem hazırlığında olduğu bilgisine ulaştı.

29 EKİM'İ KANA BULAYACAKLARDI

"Zanlıların el yapımı bombalarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda güvenlik güçlerine saldıracakları" yönündeki ihbarlar üzerine 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi, 12 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerindeki aramada, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bazı zanlılar hakkında daha önceden "terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak"tan işlem yapıldığı öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın huzur ve güven ortamında geçirilebilmesi için her türlü çalışmanın emniyet birimlerince titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.