Çiçekçiyi ezen şahıs tahliye oldu

Çiçekçiyi ezen şahıs tahliye oldu
Kadıköy’de çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya kaldırımda çarparak ölümüne neden olmaktan 7 yıl hapis cezası alan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk OHAL nedeniyle yeni çıkan KHK kapsamında tahliye oldu.

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz 2015 tarihinde, kullandığı lüks otomobil ile yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarparak ölümüne neden olmaktan aranan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk (20),  87 gün sonra (5 Ekim 2015) teslim oldu. Teslim olduğunda saç kesimi kısa olduğu için Öztürk’ün saçı üzerinde alkol ve uyuşturucu testi yapılamadı. Şubat ayındaki duruşmada ise Öztürk, “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak”tan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca cezayı veren Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi, Öztürk için hiçbir indirim maddesi uygulamadı. Kaya’ya verilen bu ceza ise taksirli suçlarda verilen en yüksek ceza olarak kayıtlara geçti. Öztürk’ün avukatları temyize başvurdu.

6 ay sonra serbest
 
Ancak infaz yasasına göre 7 yıllık cezanın 4,7 yılını yattıktan sonra tahliye olması beklenen Öztürk, hükümetin çıkardığı koşullu salı verme uygulamasıyla  tahliye oldu. Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan koşullu salıverme uygulamasındaki “1 Temmuz öncesi işlenen cezalar yarı yarıya düşer” maddesine göre Öztürk’ün 7 yıllık cezası 3,5 yıla (42 ay) indi. Şubat ayında aldığı cezadan önce yattığı 5 aylık süre ve cezadan sonra yattığı 9 aylık sürede göz önünde bulundurulduğunda ise Öztürk’ün cezası 28 aya düştü. Yine koşullu salı verme uygulamasına göre cezası 3 yılın altında olan mahkumlar açık cezaevine gönderildiği için Öztürk, kapalı cezaevinden açık cezaevine nakledildi. Öztürk’ün burada 4 ay daha kalması beklenirken, Yargıtay kararına kadar tahliye edildi. Murathan Öztürk’ün kaza sonrasında özel bir hastaneden aldığı alkol ve uyuşturucu raporunun da sahte olduğu iddia edilmişti. Sanığın kanında alkol ve uyuşturucuya rastlanmadığını gösteren rapordaki imzasının sahte olduğunu ileri süren Biyokimya Uzmanı Okşan Güner, belgenin verildiği gün hem çalışmadığını hem de görev yaptığı hastanenin bu tür tetkikleri yapacak donanımı bulunmadığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.