Sürücüsüz tır 193 km yol gitti

Sürücüsüz tır 193 km yol gitti
ABD'de içinde 50.000 kutu içecek taşıyan 'sürücüsüz araç' 193 km'lik yolun ardından teslimatı tamamladı.

Sürücüsüz Kamyon 193 Km Yol Giderek Teslimat Yaptı1 saat önce ABD'de iki büyük şirketin ortaklığında 50.000 kutu biranın teslimatı 'sürücüsüz araç' ile gerçekleştirildi. Yaklaşık 193 km yol katedilirken, taşımacılık tarihinde bir ilke imza atıldı.

SÜRÜCÜ KİTAP OKUDU, OTOMATİK PİLOT SÜRDÜ

Otto motor şirketi ve Budweiser ortaklığında gerçekleşen deneme sürüşü başarıyla tamamlandı. Araç, I-25 adı verilen otoyolda, Denver şehrinden Colarado'ya kadar sürücüsüz ilerledi. Aracın sürücüsü belli bir mesafeden sonra kabinine geçerek dinlendi, hatta kitap okudu. Yaklaşık 193 km yol otomatik pilot ile katedildi.

''TAŞIMACILIK TEKNOLOJİ İLE EVRİMLEŞEBİLİR''

Eyalet yetkilileri, kimsenin bu yolculuğu bölmemesi için gerekli olan bütün şartları sağladı. Taşıma şirketinin Colarado Eyalet Müdürü Shailen Bhatt, "Bu, taşımacılık için çok büyük bir olay. Taşımacılık artık teknoloji ile evrimleşebilir ve değişebilir." dedi ve ekledi: "Teknoloji, bize hayatları kurtarmamız ve kolaylaştırmamız için kolaylık sağlıyor."

DAHA AZ BENZİN YAKIYOR

Sürücüsüz araç ile yapılan teslimatların firmalar için çok daha ekonomik olacağı uzmanlar tarafından söyleniyor. Sürücüsüz araçlar aynı zamanda, her zaman belli bir hız sınırında ilerlediği için çok daha az benzin yakıyor. Ancak bu teknolojinin kullanılabilmesi için, üst düzey güvenlik önlemleri alınması gerektiğinin altı çiziliyor.

SÜRÜCÜLER İŞSİZ KALABİLİR

Ekonomi uzmanları ise böyle bir teknolojinin belki firmalar için avantajlı olacağını, ancak geniş çapta bir işsizlik yaratacağını söylüyor. Çok sayıda kamyon sürücüsünün işsiz kalabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.